Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Ciorbă de fasole boabe cu ciolan afumat

- ingrediente -

  • 400 g de fasole boabe
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 2 foi de dafin
  • 300 g de ciolan afumat
  • bulion
  • sare
  • verdeaţă

- mod de preparare -

Fasolea se alege şi se pune la înmuiat cu o seară înainte.
A doua zi se schimbă apa şi se pune la fiert, cu sare.
După primul clocot, se înlocuieşte apa cu alta, clocotită.
Separat, se curăţă şi spală zarzavatul, apoi se taie cubuleţe şi se pune la fiert cu ciolanul (bine spălat) şi cu dafinul.
Când fasolea este aproape fiartă, se scurge de apă şi se pune deoparte.
Se lasă la foc oala cu ciolanul până ce acesta este fiert, apoi se adaugă fasolea şi bulionul, se potriveşte de sare, mai dă un clocot, apoi se stinge focul.
Carnea de pe ciolan se taie bucăţele şi se pune în ciorbă. Se presară deasupra verdeaţă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest