Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Ciorbă de lobodă cu salata verde acrită cu borș

- ingrediente -

 Este și gustoasă și revigorantă o astfel de Ciorbă de lobodă cu salata verde acrită cu borș! Este bună atât caldă cât și rece, de la frigider!

Sigur vă va fi pe plac și acest Borș de ștevie!

  • 500 g lobodă
  • 300 g salată verde
  • 3 cepe
  • 1 ardei roșu
  • 2-3 roșii, sau 3 linguri pastă de roșii
  • 50 ml ulei
  • 2 ouă
  • 3 l apă
  • 1 l borș
  • sare, după gust
  • leuștean, pătrunjel și mărar

- mod de preparare -

 Se toacă ceapa și se călește în ulei până devine translucidă, apoi se stropește cu puțină apă și se mai lasă pe foc până este bine pătrunsă.

Se pune o oală cu apă la fiert, iar când începe să clocotească, se adaugă frunzele de lobodă și de salată și se opăresc pentru 1 minut.

Se scot într-o sită și se lasă la scurs.

Se toacă apoi fideluță și se adaugă peste ceapă. Se amestecă bine pe foc, apoi se adaugă apa fierbinte.

Separat, se fierbe borșul pentru 15-20 de minute, apoi se adaugă în ciorba de lobodă.

Se mai lasă să fiarbă împreună aproximativ 15 minute, timp în care se adaugă și roșiile tocate mărunt și ardeiul roșu.

Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă 2-3 linguri de zeamă fierbinte peste ele, apoi se amestecă în ciorba de lobodă, după ce se stinge focul.

Se spală bine verdeața și se toacă mărunt, apoi se adaugă în gustoasa ciorbă de lobodă cu salata verde acrită cu borș.

Este o ciorbă acrișoară, plină de vitamine și savoare.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest