Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Ciorbă de lobodă verde cu scăriță de porc afumată

- ingrediente -

 Acrișoară și răcoroasă, plină de culoare și vitamine această Ciorbă de lobodă verde cu scăriță de porc afumată! Merită preparată cel puțin odată pe săptămână, în plin sezon al lobodei!

Poate vă place și această variantă de Ciorbă de lobodă cu salata verde acrită cu borș!

  • 500 g scăriță de porc afumată
  • 500 g lobodă verde
  • 2 cepe
  • 30 ml ulei
  • 1-2 roșii
  • 250 g bulion de corcodușe
  • sare, după gust
  • verdeață: leuștean, pătrunjel, mărar
  • 3 l apă
  • 1 ou

- mod de preparare -

 Clătim bine scărița afumată și porționată și o punem la fiert în 3l de apă.
Clătim bine frunzele de lobodă și le opărim în apă clocotită cu puțină sare.
Curățăm ceapa, o tocăm solzișori și o călim în ulei, apoi adăugăm roșiile tocate în cuburi și lăsăm sosul să fiarbă până scade puțin.
Adăugăm loboda tocată și scărița fiartă, împreună cu supa în care a fiert.
Lăsăm ciorba de lobodă verde cu scăriță de porc afumată să fiarbă 15-20 de minute, apoi o acrim, după gust, cu bulion de corcoduse, preparat anterior sau chiar în timp ce fierbe ciorba.
La final, adăugăm verdeața tocată mărunt și oul bătut și amestecat cu puțină supă fierbinte.
Găsiți pe site rețeta de Bulion de corcodușe.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest