Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Ciorbă de post cu legume, gustoasă și sățioasă, ce ține loc de orice masă

- ingrediente -

 Cu o așa ciorbă de post cu legume, gustoasă și sățioasă, nu mai ai nevoie de felul doi la masă.

  • 2 cartofi mari
  • 150 g mazăre congelată
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 3 l apă
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • pătrunjel verde
  • zeamă de lămâie sau oțet pentru acrit

- mod de preparare -

 Se curăță ceapa, morcovii și cartofii, se spală și se toacă în cuburi.

Se pune uleiul la încins și se adaugă ceapa.

Se amestecă de câteva ori și se călește ceapa, doar puțin, apoi se adaugă și câțiva stropi de apă.

Se adaugă morcovii și se lasă să se călească și ei puțin, apoi se completează cu apă fiartă.

La primul clocot, se adaugă mazărea congelată și cartofii și se lasă ciorba să fiarbă până când toate legumele sunt bine pătrunse.

Se asezonează cu sare și piper, dar și cu puțin cimbru uscat.

În timpul servirii se adaugă pătrunjel verde tocat și zeamă de lămâie sau oțet, după gust.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest