Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Ciorbă de salată verde

- ingrediente -

  •  200 g costiţă afumată
  • 4 căpăţâni de salată verde
  • 500 g iaurt
  • 3 linguri smântână
  • 4 ouă
  • 2 cepe uscate
  • 4 fire usturoi verde sau 6-7 căţei de usturoi
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • verdeaţă (mărar, pătrunjel) mărunţite
  • ulei.

- mod de preparare -

 Prăjeşte în puţin ulei costiţa tăiată bucăţele şi lasă la răcit.
Separat, bate bine ouăle cu puţină sare şi cu smântâna, apoi răstoarnă-le peste costiţa răcită şi prepară, pe foc, o omletă pe care o aşezi pe o farfurie.
Când este răcită, o rulezi şi o tai fideluţe, ca nişte tăiţei laţi. În oala de supă, căleşte în puţin ulei ceapa până se aureşte, adaugă usturoiul zdrobit şi 3 litri de apă, apoi lasă să fiarbă.
Între timp, spală bine salata, rupe-o bucăţele şi adaug-o în oală, când apa clocoteşte.
Când salata este făcută, pune omleta tăiată şi drege ciorba cu iaurt şi zeamă de lămâie.
După câteva clocote, ia-o de pe foc, presară verdeaţa tocată mărunt, acoperă vasul şi, după câteva minute, poţi servi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest