Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Ciorbă din afumătură de porc cu varză murată, în stil ardelenesc

- ingrediente -

Tocmai potrivită în sezonul rece această ciorbă din afumătură de porc cu varză murată, în stil ardelenesc!

  •  1-2 verze murate, mai mici
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 rădacină de pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 2 ardei roșii
  • 50 ml ulei
  • 500 g rasol de porc afumat
  • 500 g coaste de porc afumate
  • patrunjel verde
  • mărar
  • 3 gălbenușuri
  • 300 g smântână
  • 3 l apa

- mod de preparare -

 Se toacă varza fideluță și se ține în apă rece 10-15 minute.
Apoi se scurge bine, se călește în ulei încins pentru câteva minute, apoi se adaugă apă fierbinte și se lasă la fiert.
Legumele se toacă în cuburi și se călesc și acestea în ulei, apoi se adaugă peste varză.
Rasolul de porc și coastele, se opăresc în apă fierbinte, apoi se clătesc și se adaugă peste varză.
Ardeii roșii tocați mărunt, se adaugă în ciorbă, mai spre final de fierbere, pentru a se păstra mai crocanți.
Gălbenușurile se amestecă cu smântâna, se adaugă puțină supă fierbinte și se diluează, apoi se toarnă în ciorbă, cu 5-6 minute înainte de a o ridica de pe foc.
După stingerea focului se adaugă verdeața tocată.
Sa va fie de folos

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest