Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Ciorbă țărănească de vară, cu cârnați uscați, ușor picanți și afumați

- ingrediente -

  •  2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2-3 cartofi
  • 1 varză albă, mică
  • 1 ardei roșu
  • 2 roșii bine coapte
  • 250 g fasole verde
  • 250 g cârnați uscați, ușor picanți și afumați
  • 150 g sunculiță țărănească sau bacon
  • 100 ml ulei
  • sare
  • pătrunjel verde
  • 4 l apă

- mod de preparare -

 Se curăță legumele și se toacă în cuburi, respectiv rondele( rădăcinoasele)

Fasolea verde se curăță de capete și se opărește în apă cu sare, pentru 2-3 minute.

Cârnații se feliază pe rotund, iar șunculița se taie în bucăți mai mici și se rumenesc puțin în uleiul încins, apoi se transferă în alt vas.

În locul lor se călesc legumele doar puțin, pentru a prinde un gust mai plăcut, apoi se adaugă apă fierbinte.

Se toacă varza mărunt și se adaugă peste legume.

Când varza este aproape fiartă, se adaugă fasolea verde și ardeiul tocat, iar peste 7-8 minute se adaugă roșiile.

Spre final de fierbere a ciorbei se adaugă cârnații și șunculița și se potrivește ciorba de sare.

După stingerea focului se adaugă verdeața tocată.

Ciorba se poate acri în timpul servirii cu oțet sau zeamă de lămâie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest