Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Ciorbiţă ţărănească de viţel

- ingrediente -

  •  500 g de carne de viţel
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 păstârnac
  • 2 cartofi
  • 1/2 ardei roşu
  • 1/2 ardei verde
  • o mână de fasole verde
  • o mână de mazăre
  • câteva bucăţele de conopidă şi broccoli
  • 4-5 roşii
  • 1 ou (bătut)
  • 600 ml borş
  • pătrunjel verde tocat

- mod de preparare -

 Se spală, se porţionează carnea apoi se fierbe bine în 3 l de apă. Când este bine fiartă, se adaugă ceapa tocată, morcovul tăiat cubuleţe, albitura mărunţită, mazărea şi fasolea verde.
Se lasă un pic să fiarbă, se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, apoi conopida şi broccoli.
Borşul se fierbe separat.
Se adaugă şi roiile, iar când acestea s-au fiert, se toarnă borşul fierbinte, se lasă să mai dea un clocot-două, apoi se toarnă oul bătut şi se potriveşte de sare.
Se presară deasupra pătrunjel verde.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest