Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă cremă de broccoli, plină de culoare și savoare.

- ingrediente -

Cremoasă și frumos colorată, te îmbie s-o servești pe toată! 

  • 750 g broccoli 
  • 1 ceapă medie
  • 1 cartof mare
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 rădăcină țelină
  • 3 căței de usturoi
  • 100 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 50 g parmezan ras
  • sare
  • piper
  • mărar verde
  • 1 ardei iute, roșu

- mod de preparare -

 Broccoli separat în buchețelele se ține în apă cu multă sare pentru 10-15 minute.
Se curăță legumelor și se pun la fiert în apă cu puțină sare, cât să fie bine acoperite.
Se fierb până încep să se pătrundă, apoi se adaugă broccoli scurs și clătit.
Se lasă să fiarbă până se pătrund bine și își lasă fiecare legumă gustul.
Când legumele sunt bine fierte, se trec prin blender, împreună cu untul și parmezanul ras.
Se adaugă și untul pentru cremozitate și parmezan ras pentru un plus de gust.
La final se potrivește gustul cu sare și piper și se adaugă mărarul tocat mărunt.
Se decorează supa cu rondele de ardei iute și buchețele de broccoli fierte.
Se servește cu pâine prăjită.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest