Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă cremă de cartofi cu praz și carne

- ingrediente -

  •  3 litri de apă
  • 500 g carne
  • 400 g cartofi
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • ţelină
  • 4 fire de praz
  • 30 g unt
  • sare
  • o lingură de unt

- mod de preparare -

Se fierb morcovul, pătrunjelul, ţelina si carnea în apă cu sare.
Când sunt gata fierte, se strecoară, iar în zeama rămasă se fierb cartofii tăiaţi cubuleţe si prazul tăiat în felii subţiri.
Se lasă să fiarbă până ce cartofii încep să se sfărâme.
Apoi se adaugă înapoi în supă zarzavaturile si se mai lasă pe foc câteva minute, după care se trece totul prin blender.
Carnea se prăjește, se scurge și se adaugă în supă.
Se mai lasă să fiarbă puțin împreună cu carnea, pentru definitivarea gustului.
Pentru a-i da savoare, înainte de servire, se topeste în supă puţin unt.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest