Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă cremă de ciuperci cu lapte de cocos - Rețetă de post

- ingrediente -

Chiar dacă nu are unt și smântână, tot cremoasă și gustoasă iese această supă cremă de ciuperci, în varianta de post. 

  • 500 g ciuperci champignon, albe
  • 1 ceapă albă
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 lingură ulei
  • sare și piper
  • 400 ml lapte de cocos
  • pătrunjel verde

- mod de preparare -

 Se toacă ceapa mărunt și se călește în puțin ulei, cu un cățel de usturoi tocat rondele.

Se adaugă păstârnacul tocat în cuburi mici, iar peste câteva minute, ciupercile feliate și se amestecă bine, pentru a se pătrunde bine toate. Se presară puțină sare și  piper și se lasă pe foc până ciupercile își lasă tot sucul. Apoi se adaugă laptele de cocos și se mai fierb câteva minute.

Se trece totul prin blender, apoi prin sită.

Supa cremă de ciuperci se servește presărată cu pătrunjel verde, cu pâine de casă, sau crutoane.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe