Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă cremă de dovleac cu smântână și cremă de brânză

- ingrediente -

 Unul dintre ingredientele preferate, de toamnă, este dovleacul. Iar supa cremă de dovleac a devenit preferata multora.

Dacă nu știți cum să o mai combinați, încercați rețeta Supă cremă de dovleac cu smântână și cremă de brânză, plină de culoare și savoare!

  • 750-800 g dovleac turcesc, curățat
  • 1 cartof mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 l apă
  • sare și piper, după gust
  • nucșoară, după gust
  • 150 g brânză proaspătă, cremoasă
  • 200 ml smântână de gătit

- mod de preparare -

Iată cum pregătim delicioasa rețetă de Supă cremă de dovleac cu smântână și cremă de brânză!

Curățăm toate legumele, le tocăm în cuburi, respectiv rondele și le punem la fiert în apă cât să fie acoperite.
Adăugăm și o linguriță de sare și lăsăm ingredientele să fiarbă până sunt bine pătrunse. Când legumele sunt bine pătrunse, scurgem supa și le trecem prin blender.

Adăugăm brânza cremoasă, diluată cu smântâna lichidă, piper și nucșoară, după gust.
Mai adăugăm din supa în care au fiert legumele, pentru a-i potrivi textura și o mai fierbem pentru 2-3 clocote, să se întrepătrundă toate gusturile.
Servim delicioasa supă cremă de dovleac, cu smântână de consum, presărată cu rondele de chives, sau presărată cu semințe de dovleac coapte și cu crutoane de pâine aromate.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe