Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă cremă de legume

- ingrediente -

 Perfectă pentru un prânz gustos, această supă cremă de legume, servită cu crutoane!

  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină de țelină
  • 1 dovlecel
  • 2 roșii
  • sare
  • piper
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 50 ml ulei
  • 1,5 l apă
  • 200 ml smântână de gătit

- mod de preparare -

 Se curăță, se spală și se tocă mărunt ceapa și usturoiul, apoi se pun la călit în uleiul încins.

Când ceapa devine sticloasă, se adaugă celelalte rădăcinoase, curățate și tocate în cuburi mici.

Se amestecă de câteva ori pe foc, apoi se completează cu apă fierbinte.

Se lasă legumele la fiert până când sunt bine pătrunse, apoi se scurge apa, se trec prin blender împreună cu frunzele de busuioc și se asezonează cu sare și piper.

Se adaugă smântâna de gătit și se mai completează cu supă fierbinte până se ajunge la consistența dorită.

Se mai fierbe delicioasa supă cremă de legume pentru 2-3 minute, apoi se stinge focul și se poate servi cu niște crutoane aromate.

Găsiți în site mai multe rețete de supă cremă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest