Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă cremă de usturoi

- ingrediente -

  •  3 căpăţâni de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • 1 cartof mare
  • 1 rădăcină ţelină, mică
  • 750 ml apă
  • 75 g unt
  • 200 ml smântână de gătit, dulce
  • sare
  • crutoane pentru servit

- mod de preparare -

 Se curăţă şi se toacă legumele mărunt.
Se topeşte untul şi se căleşte ceapa, apoi se adaugă legumele, mai puţin usturoiul care se adaugă spre sfârşit, pentru a-şi păstra gustul.
Se completează cu apă fierbinte şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, timp în care se potrivește gustul cu sare.
Se adaugă usturoiul răzuit şi se mai lasă 5 minute să fiarbă, apoi se scurg legumele, se transformă în piure, adăugând şi din supa în care au fiert, apoi se adaugă smântâna și se omogenizează.
Se servește cu crutoane.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest