Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă cremă de zucchini copți cu usturoi

- ingrediente -

 Supele creme au devenit atât de apreciate, atât de cei mici cât și de cei mari, iar această Supă cremă de zucchini copți cu usturoi, este deosebită, atât ca gust cât și ca textură și merită preparată, mai ales vara, în plin sezon al zucchililor verzi și gustoși.

  • 2 zucchini
  • 1 cartof mare
  • 25-30 gr unt
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • sare și piper
  • 200 ml smântână de gătit

- mod de preparare -

 Mai întâi punem la fiert ceapa tocată în sferturi și cartoful tocat în cuburi, în apă cât să fie bine acoperite ingredientele. Adăugăm și o linguriță de sare.

Spălăm bine dovleceii, îi tocăm în cuburi și îi așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt, împreună cu usturoiul desfăcut, dar necurățat.

Dăm tava la cuptor la 200 de grade, pentru 15 minute, sau până când dovleceii sunt deshidratați și rumeniți și usturoiul copt.

Când cartoful este bine fiert, îl scurgem și îl trecem prin blender împreună cu untul și îl transformăm într-un piure cremos. Adăugăm și smântâna.

Trecem prin blender și dovleceii copți, împreună cu usturoiul copt și curățat.

Amestecăm pasta de dovlecei și usturoi cu piureul de cartofi și diluăm amestecul cu supă de la cartof, atât cât să obținem textura optimă la supa cremă de zucchini copți.

Asezonăm supa cremă de dovlecei copți cu sare și piper și o mai punem la foc pentru 5-6 minute, atât cât să se întrepătrundă toate gusturile.

Este cremoasă și delicioasă!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe