Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă de pui cu găluște pufoase de griș

- ingrediente -

  •  Pentru supă:
  • carnea de la un pui de curte( fără piept și pulpe)
  • 3 l apă
  • 2 cepe galbene, mari
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • sare
  • 2-3 fire leuștean verde
  • 2-3 fire pătrunjel verde
  • Pentru găluște:
  • 2 ouă mari
  • 2 linguri grăsime de la pui, topită
  • 6 linguri griș
  • sare după gust
  • puțin piper alb( opțional)

- mod de preparare -

 Carnea de pui porționată se pune la fiert în apă cu sare.

Când începe să se formeze grăsime deasupra, se separă cu o lingură și se adaugă într-un vas.

De menționat că puiul de țară are multă grăsime, dacă se folosește pui din comerț, se va adăuga ulei.

Oprim 2 linguri din grăsimea de pui, pentru găluște, iar în restul de grăsime, călim legumele tocate în cuburi mici.

Adăugăm apoi legumele călite în supa care fierbe.

Pregătim găluștele.

Batem ouăle cu un praf de sare, adăugăm grăsimea de pui și grișul și potrivim gustul cu puțin piper alb măcinat fin.

Nu trebuie să iasă o compoziție prea groasă, dar nici fluidă să nu fie.

Lăsăm compoziția deoparte, până când supa este fiartă, iar grișul se va hidrata suficient.

Strecurăm, apoi, supa și cu o lingură luăm din compoziția de găluște și o scufundăm în supa care fierbe la foc lent.

Lăsăm găluștele să fiarbă aproximativ 10-15 minute, apoi oprim focul și adăugăm verdeața tocată.

Cu carnea și legumele înlăturate din supă, preparăm o friptură cu sos.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest