Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supa grădinarului - simplu, delicios şi sănătos

- ingrediente -

  •  Pentru supă:
  • 4-5 gulii
  • 2-3 fire de praz
  • 2 zucchinni
  • 150 g mazăre
  • 200 g unt
  • 250 g smântână
  • sare
  • piper
  • puțin zahăr
  • Pentru plăcintă:
  • 800 g aluat foietaj
  • 500 g brânză de vaci
  • 200 g brânză telemea
  • 200 g brânză cremoasă
  • 3 ouă
  • sare
  • puțin zahăr
  • 100 g nuci

- mod de preparare -

  Se curăță guliile și se taie în cuburi.
Prazul se curăță de primele foi și se taie în rondele.
Zucchinni se spală bine și se taie în cuburi, fără a le îndepărta coaja.
Toate aceste cuburi de legume se trag în 150 g unt, până își schimbă ușor culoarea, apoi se adaugă apă fiartă cât să le acopere cu două-trei degete deasupra și se lasă să fiarbă la foc încet, până sunt bine pătrunse.
Se potrivește gustul cu sare, puțin zahăr și piper, iar când sunt bine fierte, se trec prin blender, apoi se adaugă smântâna și se mai lasă să fiarbă pentru un clocot, sau două.
Mazărea se trage la tigaie în 50 g unt și se adaugă la supă, în timpul servirii.
Opțional, se poate adăuga și puțin parmezan.
Pentru plăcintă, se amestecă brânzeturile cu ouăle, nucile tăiate grosier, puțin zahăr și sare dacă mai este nevoie.
Compoziția se așază pe foile de aluat întinse, se rulează, se ung rulourile cu ou bătut cu un praf de sare și se coc în tava tapetată cu hârtie de copt, pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.
Se servește supa grădinarului cu delicioasa plăcintă cu brânză și nuci.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest