Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă picantă de pui

- ingrediente -

  •  2 piepţi de pui
  • 150 g şuncă
  • 2 cartofi
  • un morcov
  • o ţelină
  • o ceapă
  • o gutuie
  • oţet balsamic
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • oregano
  • conopidă

- mod de preparare -

 Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul, cartofii şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoare. Carnea, spălată şi dezosată, se taie cubuleţe.

Se pune o oală cu apă puţin sărată la fiert, se adaugă carnea, se spumează bine, apoi se adaugă legumele şi gutuia tocate. Se fierbe totul, se scot carnea şi legumele din supă şi se pun într-o oală mai mare.

Se mixează, se adaugă din când în când supă, până când totul devine o cremă consistentă.

Se pune oala cu crema din nou la fiert şi se adaugă puţin ulei de măsline, oregano tocat şi piper. Se mai fierbe cinci minute, apoi se ia oala de pe foc şi se serveşte supa turnând deasupra câte o jumătate de lingură cu oţet balsamic şi presărând oregano tocat.

În supă, opţional, se mai poate adăuga conopidă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe