Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă-cremă de ciuperci

- ingrediente -

  •  500 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 păstârnac
  • ulei,
  • 2 linguriţe de făină
  • sare
  • piper
  • smântână (dacă nu e post)

- mod de preparare -

 Se căleşte ceapa tăiată mărunt în puţin ulei.
După câteva minute se adaugă ciupercile tăiate solzişori, se sărează şi se lasă la fiert în apa pe care o lasă ciupercile.
După câteva minute adăugăm şi păstârnacul tăiat cubuleţe, pentru a fierbe împreună.
Când legumele sunt fierte, se pasează cu blenderul (oprim câţiva solzişori) şi se pun din nou pe foc cu 1,5 litri de supă de legume (sau apă cu delikat).
Luăm 4 linguri de zeamă de pe foc şi amestecăm cu făină şi turnăm amestecul în supă.
Mai lăsăm să fiarbă câteva minute, iar la sfârşit punem ,smantână şi pătrunjel.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest