Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Supă-cremă de ciuperci

- ingrediente -

  500 g ciuperci champignon, albe
2 cepe galbene
1 rădăcină pâstârnac
1 lingură ulei
50 g unt
150 ml smântână de gătit
sare
piper

- mod de preparare -

 Se căleşte ceapa tocată solzișori în puţin ulei cu unt topit.
Când devine sticloasă, se adaugă ciupercile feliate, se amestecă bine și se presară sare, care ajută ciupercile să-și lase sucul.
Apoi se adaugă şi păstârnacul tăiat cubuleţe.
Când legumele sunt fierte, se scurg de o parte din zeamă și se pasează cu blenderul până se transformă în piure.
Se adaugă zeama scursă, smântâna și se mai dă supa-cremă de ciuperci în 2-3 clocote, asezonându-i gustul cu sare și piper.

Se servește cu pâine prăjită, tartinată cu usturoi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest