Antena Căutare

Cartofi dauphinoise cu piept de raţă – recomandarea lui Daniel Grosu

Pieptul de rață este dificil de preparat. Cu această rețetă însă va fi floare la ureche.

Cartofi dauphinoise cu piept de raţă – recomandarea lui Daniel Grosu
Daniel Grosu

Ingrediente

  • Pentru cartofi:
  • 350 ml smântână lichidă 35%
  • 500 g carfoti
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 1 căpăţâna de usturoi
  • Pentru piept de raţă:
  • 4 bucăți piept de raţă cu piele
  • 50 g unt
  • 1 crenguţă rozmarin

Mod de preparare

Pentru cartofi:
Smântâna cu rozmarinul şi cu usturoiul se pun pe foc, se dau în fiert, apoi se ţin la foc mic pentru încă 10 minute, astfel se reduce puţin smântâna şi a se infuzează mai bine.
Se asezonează cu sare şi piper după gust. Înainte de folosire treceţi smântână printr-o strecurătoare.
Se feliază cartofii, se aşează feliile una peste alta, exact ca acoperişul unei case.
Se asezonează cu sare şi piper după gust, după fiecare strat de cartofi.
Repetaţi procedura până ajungeţi la înălţimea dorită.
După fiecare 3 straturi adăugaţi smântână infuzată. Aveţi grijă să fie uniform distribuită deasupra cartofilor.
Se acoperă cu hârtie de copt pentru a evita arderea stratului de deasupra.
Se trece la cuptor, la 180 grade Celsius pentru 40 de minute, sau până vârful cuţitului pătrunde cu uşurinţă în cartofi. (timpul diferă în funcţie de adâncimea preparatului).

Pentru piept de raţă:
Mod de preparare: se crestează pielea raţei, se asezonează cu sare şi piper după gust şi se pune în tigaie, cu pielea în jos.
Foarte important, la pieptul de raţă, tigaia să fie rece. Dacă tigaia este încinsă, pielea se arde şi nu are timp să topească grăsimea. Se prăjeşte până când pielea devine galben aurie, se adaugă untul, se întoarce pe partea cealaltă pentru 30 de secunde.
Înainte să intre la cuptor la 180 grade Celsius pentru 4 minute, se întoarce înapoi cu pielea în jos ( timpul de la cuptor variază în funcţie de cum doriţi să fie servită.

După ce iese de la cuptor, este foarte important să lăsaţi pieptul de raţă să se liniştească pentru cel puţin 7 minute înainte să îl feliaţi.

Iepure în sos de bere – rețeta lui Mihai Irimia... Cheesecake sărat – o rețetă delicioasă a la Mirela Ivașcu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Citește și
x