Ingrediente
- Pentru 4 porţii
- 300 g ficăţei de pui
- 150 g foie gras
- 200 ml vin roşu dulce
- 100 g ceapă echalote
- 20 g cimbru proaspăt
- 50 ml ulei de măsline
- 150 g cartofi
- sare şi piper după gust
- frunzuliţe de valeriană pentru decor
Mod de preparare
Ficăţeii se pun într-o tigaie cu ulei de măsline, cimbru, sare, piper şi ceapă echalota tăiată cubuleţe.
Se sotează în tigaie până când ficăţeii devin aurii, se adauga vinul şi se mai lasa 10 minute.
Separat, foie gras-ul se pune într-o pungă şi se dă la baie de aburi timp de 25 de minute la o temperatură de 65 de grade.
Ficăţeii şi foie gras-ul se băgă la mixer până se formează o cremă şi se băgă la frigider pentru 30 de minute.
Cartofii se curată, se dau pe razătoarea mică, se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe o hârtie absorbantă.
Prezentare: se ia o lingură de mousse, iar deasupra se aşează cartofii crocanţi. Ca decor se adaugă frunzuliţe de valeriană.
Învață să prepari rețeta pe Antenaplay.ro!