Antena Căutare

Scorpie de mare, turnedon de cartofi mov si babyspanac, aromatizat cu cimbrisor, sos de scorpie de mare si vongole

Reteta care i-a adus lui Giovanni Piselli egalarea, inainte de a castiga prima editie Top Chef e acum la indemana ta!

Scorpie de mare, turnedon de cartofi mov si babyspanac, aromatizat cu cimbrisor, sos de scorpie de mare si vongole
Scorpie de mare, turnedon de cartofi mov si babyspanac, aromatizat cu cimbrisor, sos de scorpie de mare si vongole

Ingrediente

  • file din scorpie de mare - 200g
  • cartofi mov - o bucata
  • spanac baby - 50 g
  • vongole - 4-5 bucato
  • rosii cherry - 6-7 bucati
  • cimbru
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru stocul de scorpie:
  • cap de scorpie
  • ceapa
  • telina apio
  • morcov
  • o cutie de rossi cherry
  • ulei de masline
  • gheata maruntita

Mod de preparare

Reteta care i-a adus lui Giovanni Piselli egalarea, inainte de a castiga prima editie Top Chef e acum la indemana ta!
Uite cum poti sa o prepari:
Pestele se curata de solzi, se fileteaza si se scot oasele . Fileul se taie in bucati de aproximativ 160 gr.
Intr-o oala cu ulei de masline, se pun ceapa si telina apio, si se lasa la rumenit, dupa care se adauga capul si coada pestelui. Odata rumenite, se sting cu vin alb.
Se adauga rosii cherry proaspete, si gheata si se lasa la fiert. Din cand in cand, spumam stocul, deoarece prin fierbere ies la suprafata impuritatile.
Intr-o tigaie cu ulei de masline se trage fileul de scorpie pe ambele parti. Se mai adauga rosii cherry si cateva vongole, dupa care se adauga stocul de peste, strecurat, si si se lasa la fiert cateva minute.
Garnitura : cartofii mov se curata si se pun la fiert in apa si sare, dupa care se scurg de zeama si se piseaza cu o furculita. Se asezoneaza cu sare, piper si cimbrisor.
Separat, intr-o tigaie cu ulei de masline si un catel de usturoi, tragem spanacul baby si-l condimentam cu sare si piper.
Montarea pe farfurie : intr-un cerc de inox se pun cartofii mov pisati, deasupra lor spanacul baby; deasupra garniturii, se aseaza fileul de scorpie si 2-3 vongole pentru décor.
Separat, intr-o sosiera , se pune sosul de peste.
Pofta buna !

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x