Antena Căutare

Amuse bouche, un deliciu în miniatură

După ce în ediția trecută, concurenții Top Chef ne-au delectat cu amuse-bouche-urile pregătite pentru Orchestra Simfonică din Berlin, ne-am gândit să vă prezentăm o scurtă istorie a acestui preparat

După ce în ediția trecută, concurenții Top Chef ne-au delectat cu amuse-bouche-urile pregătite pentru Orchestra Simfonică din Berlin, ne-am gândit să vă prezentăm o scurtă istorie a acestui preparat.

Amuse bouche se traduce prin "încântare a gurii" și este un aperitiv, pe care cheful îl servește la începutul mesei. El este de mici dimensiuni, de obicei, cât să se poată mânca dintr-o înghițitură și se folosește pentru ca bucătarul să își exprime măiestria și imaginația.

Chiar dacă este de mici dimensiuni, aperitivul îi pregătește pe oaspeți pentru festinul ce va urma și este servit, de regulă în restaurante de clasă.

Conținutul acestui preparat poate varia considerabil. Chefii aventuroși pot începe o masă cu un amuse bouche servit pe o ceașcă sau într-o lingură. Poate varia de la mousse de somon, sau un sorbet de mentă.

Prezentarea este cea mai importantă parte a experienței, fiind folosite numeroase modalități pentru o prezentare frumoasă și provocatoare. Printre acestea se numără feliile de fructe, baby cartof sau un biscuit, folosite ca baze pentru mousse-uri sau topping-uri.

Preparatele care au făcut furori în 2013... Maioneza, ingredientul minune din tortul de ciocolată!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Citește și
x