Antena Căutare

Nicolai Tand, o viata ca un roman

In 1994 avea 20 de ani si dorinta de a lua trenul spre o alta viata. De aici incepe povestea unui maramuresean vesel, ce se trage dintr-o familie de oameni simpli, dar foarte credinciosi. Azi, nici unul dintre parintii sai nu mai traieste, dar cu siguranta ar fi fost mandri de tot ce a realizat Nicolai.

In 1994 avea 20 de ani si dorinta de a lua trenul spre o alta viata. De aici incepe povestea unui maramuresean vesel, ce se trage dintr-o familie de oameni simpli, dar foarte credinciosi. Azi, nici unul dintre parintii sai nu mai traieste, dar cu siguranta ar fi fost mandri de tot ce a realizat Nicolai.

"A fost o adevarata aventura plecarea din tara. Am fost prins la granita dintre Ungaria si Austria. O saptamana am hoinarit prin Budapesta. Apoi am ajuns în Iugoslavia, unde am lucrat timp de trei luni in constructii. Vroiam cu orice pret să ajung la Paris, unde era unul dintre fratii mei. Cu ajutorul unor «cunoscatori», am fost inchis in podul trenului ce ajungea la Paris. 13 ore am stat in acel pod avand la mine doar doua sticle de plastic: una era cu apa, cealaltă o foloseam pentru necesitatile fiziologice. Politia din Lyon a verificat podul, pentru că se auzise de modalitatea asta de a se ajunge în Franţa, asa ca m-au prins! Ca prin minune, nu m-au trimis acasa, in Romania, iar dupa cateva zile, m-au lasat în strada. Apoi am ajuns in Paris si am luat-o de la zero", marturiseste Nicolai.

In urma cu 3 ani, el a povestit aventura sa ziarului glasul.ro: "Am vandut ziare, am lucrat în constructii, am fost sofer pe ambulanta … Iar limba franceza am invatat-o de la televizor, de pe strada. Si inca un lucru care m-a ajutat a fost faptul ca eu mi-am facut foarte multi prieteni francezi. Am lucrat ca sofer pe ambulanta dupa ce am facut un stagiu de prim ajutor. Dar nu mi-a placut. Era o lume a durerii". A renuntat in urma unei povesti triste: transporta des la spital o fetita de zece anisori, extraordinar de frumoasa, care era bolnava de leucemie. Se atasase de ea. Intr-o zi insa nu i-a mai vazut ochisorii. Murise. In acea zi, Nicolai si-a dat demisia.

Un trandafir de la Jennifer Aniston

Cum a ajuns sa lucreze intr-un restaurant din Paris, visul sau? Totul a pornit de la un anunt in ziar, prin care se cautau ospatari. Era week end cind a fost sunat. Imbracat in haine albe si-n tenisi s-a prezentat imediat. A urmat o perioada de 7 luni in care a purtat pe 3 degete o tava mare cu ajutorul careia debarasa mesele. "Eram cel mai rapid. Debarasam cate doua-trei mese odata. Dar vroiam sa avansez, sa intru în sala, sa iau comenzi. Ii spusesem acest lucru si sefului si dupa ce mi-au gasit un inlocuitor am ajuns unde imi doream", a povestit Nicolai pentru glasul.ro. Iniţial, a fost piccolo, apoi a avansat ca ospatar, fiindu-i lasat pe mana careul VIP. Aici a avut ocazia sa serveasca nume celebre: Jennifer Aniston, Ben Stiller, Nick Nolte, Alain Delon, Madonna, băieţii de la Metallica, Ronaldinho sau pe prinţul Albert de Monaco, care avea sa-i dea un bacsis generos: 500 euro! "Am chiar o amintire plăcută legată de Jennifer Aniston: "Era Ziua Indragostitilor. Am luat comanda si i-am servit foarte atent. M-a întrebat cum mă cheama. La final, după ce au terminat de mancat, a luat un trandafir de pe masa, m-a cautat prin sala si mi l-a oferit. Am ramas mut cu trandafirul in mana în mijlocul restaurantului. Toata lumea din sala erau cu ochii pe mine", isi aminteste juratul Top Chef.

A avut o emisiune la Euforia

"Colaborarea cu Euforia a inceput dintr-o gluma. Producatorul vroia un concept nou. M-a vazut vorbind cu pofta despre mancare si mi-a propus să facem o emisiune pilot. Iniţial, chiar m-am panicat cand m-am vazut in fata camerelor de luat vederi". Ce a gatit pentru prima data? "Cred ca «picioci în lespede» pentru mama. (nn. picioci = cartofi)". Nu-i place sa prepare dulciuri, pentru ca trebuie sa respecte gramajel. In prezent are propriul business: restaurantul La Cantine de Nicolai.

Joseph Hadad a creat show-uri culinare pentru Margaret Thatcher sau Regele Juan Carlos al Spaniei... Tudor Constantinescu, „Createur du gout”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Citește și
x