Antena Căutare

Fa ce face popa, nu ce zice el: canta Parazitii!

E student in primul an la Teologie. Si in cel de-al treilea la Medicina. Vrea sa castige X Factor pentru bani, desi in ultimii trei ani a vietuit intr-o manastire

Galerie
Cheloo: "Daca tu canti Parazitii, iti dau eu 3 de DA!"

"Cei izbaviti de Domnul se vor intoarce si vor merge spre Sion cu cantece de biruinta!" Asa scrie in Biblie. Si asta crede si Lucian Dragan.

Chipul il tradeaza. E asemenea calugarului Gaman, din povestile lui Sadoveanu. 'Nant, bine facut, cu barba si plete. Mare, dar blajin. A pornit la drum la Medicina, in targul Iesilor, spre vindecarea omului. Trupeste. In al treilea an de invataminte, prins-a-ntelege ca geaba esti sanatos pe afara, daca esti gaunos pe dinauntru, la suflet. Asa ca s-a tras la Sibiu, la Teologie. Ultimele trei primaveri le-a vietuit intr-o manastrire. Acolo s-a deci sa faca marele pas. Catre X Factor. "Sunt dezinvolt, optimist", spune el.

Cheloo casca ochii. "Buna seara, iubite juriu!", aude. Ii casca si mai tare. Crede ca-l prinde, din prima, in lat. "De ce ai venit la X Factor?" "Pentru banuti!" Parintele-i sincer, rumoare in sala. Ce sa o dea cotita, el nu e om? "Vreau sa-mi iau o casa, o masina!" Cuuuummm??? Si cu morala crestina cum ramane, cea cu banii dati la sarmani? "Ii dau, da imi mai las si mie!"

E jovial, asa cum s-a prezentat la inceput. Baga un Stefan Banica junior, desi inca nu-i concertul de Craciun. Are voce; una Dumnezeiasca, formatata in amvon. Cheloo ii cere si ceva Parazitii. Ce e asta? Blasfemie? Haina monahala si Parazitii? Dar Luci ataca: "20 de tone de bere, 20 de kile de has...20 de femei de 20 de ani!" Sala e in delir. Rapperul, la fel. Doar Bittman nu e sigur pe el. Nu intelege cum un viitor popa poate impaca medicina, cu teologia si cu cantatul la chitara. "O sa ma descurc!", zice Lucian.

Cheloo nu-l fierbe: "Sfiintia ta, nu vreau sa te tin departe de imparatia banului si a faimei!" Trei de "DA". Cheloo are ultimul cuvant. Sau ultimele propozitii. "Iti dai seama, daca un viitor preot ajunge sa castige X Factor, la Mitropolie se va canta din Parazitii...?"

O politista, o profa, un viitor preot. Oastea X Factor se completeaza pe zi ce trece!

Se poate canta Adele si dansa zumba? In acelasi timp?... Raduly - "Accy Daccy Whacky Doo" sau Al Bano Carissi?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Citește și
x