Aperitive

Aperitive

Budincă aperitiv cu dovlecel, ardei și șuncă presată

- ingrediente -

 Este o budincă simplă și delicioasă de vară, care se servește atât caldă cât și rece și poate constitui chiar baza unui pachet pentru pauza de masă de la serviciu.

  • 3 ouă
  • 150 g smântână
  • 200 g făină
  • 250 g șuncă
  • 2-3 ardei roșii
  • 1 dovlecel mic
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • sare, după gust
  • piper
  • cimbru
  • 1 linguriță praf de copt
  • 20 g unt, pentru uns tava

- mod de preparare -

 Se pregătesc mai întâi legumele.
Se dă dovlecelul pe răzătoarea mare, iar ardeii se curăță și se toacă în cuburi.
Într-un bol, se amestecă ouăle cu puțină sare, apoi se adaugă smântâna și dovlecelul ras.
Se omogenizează compoziția și se adaugă o parte din făină amestecată cu praful de copt.
Șunca presată se taie în cubulețe de mărimea celor de ardei și se adaugă în compoziție, împreună cu ardeiul.
Urmează verdeața tocată mărunt și se potrivește gustul cu sare și piper.
În funcție de consistența budincii, se mai adaugă făină.
Trebuie să aibă consistența mai groasă decât la un chec obișnuit.
Se tapetează tava cu unt și se toarnă compoziția de budincă în ea.
Se nivelează uniform și se coace budinca aperitiv cu dovlecel, ardei și șuncă pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se servește atât caldă cât și rece, cu legume proaspete.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest