Aperitive

Aperitive

Chiftele din dovlecel și brânză de burduf, preparate la cuptor

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  1 dovlecel mai mărișor
  • 200 g brânză de burduf
  • 1 ceapă roșie
  • 5 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei
  • 150 g pesmet
  • 2 ouă

- mod de preparare -

 Decojim dovlecelul, apoi îl dăm pe răzătoarea mare, sau îl trecem prin robot, dar urmărim să nu-l mărunțim prea rău.
Îl scurgem apoi de surplusul de zeamă și îl amestecăm cu ceapa tocată mărunt, mărarul tocat cât de fin, brânza sfărâmată și usturoiul trecut prin presă.
Adăugăm cele două ouă, condimente, după gust și potrivim textura cu pesmet, atât cât să se lege compoziția, nu exagerăm.
Ne umezim mâinile, formăm chiftelele și le tăvălim bine prin pesmet, apoi le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Le servim ca atare, sau cu un pahar de iaurt, un sos de usturoi, sau chiar ketchup.
Coacem chiftelele la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până se rumenesc frumos la exterior.

Le servim calde sau reci, cu diverse sosuri, sau simple, după preferințele fiecăruia.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest