Aperitive

Aperitive

Minitarte cu cremă de brânză, perfecte pentru a fi servite printre aperitivele unei mese festive

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 250 g unt
  • 150 g iaurt sau smântână
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • un praf sare
  • 500 g făină
  • Pentru cremă:
  • 500 g brânză tartinabilă
  • 150 g brânză de vaci
  • 100 g brânză telemea, sărată
  • 1 ceapă roșie
  • verdeață: mărar, pătrunjel
  • câteva roșii

- mod de preparare -

 Se amestecă oul cu puțină sare, apoi cu untul moale și se adaugă iaurtul în care se dizolvă bicarbonatul, apoi se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt.
Se acoperă aluatul cu o folie și se dă la rece cel puțin 30 de minute, apoi se modelează din ele sfere mici care să acopere jumătate din spațiul formele de minitarte, ca atunci când se închide forma de copt, aluatul să se dispună în întreg spațiul minitartelor.
Se coc la flacără până se rumenesc, întorcând forma de pe o parte pe cealaltă.
Se pot coace minitartele și în cuptor, în formele speciale, sau în forme de brioșe.
Pentru cremă se amestecă brânzeturile cu ceapa tocată cât mai mărunt și verdeața de asemeni tocată și se adaugă cubulețe mici de roșii.
Cu această cremă se vor umple minitartele și se vor orna cu felii de roșii și verdeață.
Se servesc ca aperitive și vor avea mare succes la o masă festivă.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe