Aperitive

Aperitive

Ouă Benedict, perfecte pentru mic dejunuri copioase de weekenduri frumoase

- ingrediente -

  • 3 chifle
  • 3 ouă + 2 gălbenușuri
  • sare
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 gr unt
  • 3 linguri oțet de vin
  • 3 felii șuncă 
  • ceapă verde 

- mod de preparare -

Se pune pe foc un vas cu 1 litru de apă.
Când începe să fiarbă se adaugă 3 linguri de oțet.
Se sparge câte un ou într-o ceașcă, iar cu o spatulă se amestecă în apa care fierbe creând astfel un vârtej și se plonjează oul în apă, cu mare grijă să nu se împrăștie.
Se lasă să fiarbă 2-3 minute, apoi se scoate cu o paletă.
La fel se procedează și cu restul ouălor.
Se îndepărtează de la chifle partea de deasupra și se prăjesc.
Se prepară între timp și sosul Hollandaise.
Se topește untul pe baie de aburi.
Se amestecă gălbenușurile cu sare, se toarnă câte puțin unt topit și câte puțină zeamă de lămâie și se amestecă intens, pe foc moale, până capătă consistența unui sos gros, apoi se transferă într-un alt vas, rece.
Se ung chiflele cu puțin sos, se așază feliile de șuncă peste ele și apoi oul românesc.
Peste oul românesc se mai toarnă puțin sos și totul se deorează cu ceapă verde tocată mărunt.
Se servesc cu roșii cherry trase la tigaie și presărate cu condimentele preferate.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest