Aperitive

Aperitive

Pizza de post

- ingrediente -

 Pizza este preparatul cel mai iubit atât în rândul celor mari cât și al celor mici și poate fi gustoasă chiar și în varianta de post.

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 50 ml ulei
  • 200 ml apă
  • 3 g drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru topping:
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • 50 g măsline verzi și negre
  • 50 g boabe de porumb dulce
  • frunze de busuioc
  • ketchup
  • 100 g tofu, opțional

- mod de preparare -

 Pentru aluat, se cerne făina într-un bol, se face o adâncitură la mijloc și se pun acolo drojdia și zahărul.

Se picură puțină apă caldă și se diluează drojdia cu zahărul, amestecându-le și încorporând în amestec și puțină făină.

Se lasă 10-15 minute până se activează drojdia, apoi se adaugă, treptat, apa caldă în care s-a dizolvat sarea, uleiul și se încorporează făina.

Aluatul rezultat se  lasă la crescut 20-30 de minute, apoi se întinde în tava de pizza, se înțeapă din loc în loc cu furculița și se lasă unge cu puțin ketchup.

Se așază peste aluat rondele de roșii și ardei, boabele de porumb și măslinele, câteva frunze de busuioc rupte și se presară piper și oregano.

Pizza de post se coace pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.

Opțional, se pot adăuga și felii subțiri de tofu.

Este chiar delicioasă, atât caldă cât și rece.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest