Aperitive

Aperitive

Plăcintă cu brânză și spanac

- ingrediente -

 Plăcinta cu brânză și spanac, este un aperitiv îndrăgit, în orice anotimp!

  • 800 g aluat de foietaj
  • 250 g brânză sărată
  • 250 g brânză proaspătă
  • 2 ouă
  • 1-2 linguri griș
  • 1-2 linguri smântână
  • 300 g frunze de spanac
  • 25 g unt
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • sare

- mod de preparare -

 Se pregătește mai întâi spanacul care se opărește în apă fiartă cu puțină sare, apoi se scurge bine.

Se topește untul și se călesc în el, ceapa și usturoiul tocate mărunt.

Se adaugă spanacul scurs și câteva frunze de busuioc și se amestecă bine. Se lasă pe foc 1-2 minute, apoi se lasă la temperat.

Brânzeturile se amestecă cu smântâna și grișul.

Într-o formă termorezistentă de 24-25 cm diametru, se așază o foaie de aluat, îmbrăcând ușor și pereții formei.

Se întinde compoziția de brânză, apoi spanacul deasupra și se acoperă cu cealaltă foaie de aluat.

Opțional, foaia se unge cu gălbenuș de ou.

Sr coace plăcinta cu brânză și spanac pentru 25-30 de minute, încuptorul preîncălzit, la 180 de grade.

Se servește rece, sau ușor caldă, ca aperitiv.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest