Aperitive

Aperitive

Plăcinte împletite, din aluat de foietaj cu carne și legume

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  800 g aluat de foietaj
  • 500 gr carne prăjită sau fiartă( piept de pui, mușchi de porc, de vită, etc.)
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras, roșu
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină
  • 1 linguriță muștar
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 grăunți de usturoi

- mod de preparare -

 Se toacă carnea, pregătită în prealabil, în cuburi, la fel și ardeiul gras.
Ceapa și usturoil se toacăp rondele și se adaugă peste carne și ardei.
De la un ou se separă gălbenușul care se oprește pentru a unge aluatul cu el, iar albușul și al doilea ou se amestecă bine cu puțină sare, muștarul și făina și se adaugă peste ingredientele tocate.
Se adaugă și verdeața tocată și se amestecă bine totul.
Se întind foile de aluat, se crestează în fâșii, părțile laterale, se așază umplutura la mijloc și se împletesc fâșiile peste ea.
Se unge aluatul împletit cu gălbenuș de ou și se coc plăcintele pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Se pot servi atât calde, cât și reci, luate la pachet,

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest