Aperitive

Aperitive

Sandvișuri în manta crocantă de bacon

- ingrediente -

Trebuie să pleci la drum și nu mai știi ce să pui în rucsac pentru pauza de masă?

Aceste sandvișuri în manta crocantă de bacon se potrivesc la fix, se prepară rapid și sunt tare gustoase și sățioase.

  •  Pentru 2 sandvișuri:
  • 4 felii de pâine toast
  • 2 ouă
  • 30-40 g mozzarella rasă
  • frunze de busuioc
  • 200 g bacon feliat subțire

- mod de preparare -

 Preparăm mai întâi ouăle, pe care le facem ochiuri moi.
Feliile de bacon, le împletim frumos pe un platou, folosind câte un pachet de 100 g pentru fiecare sandwich.
Peste feliile de pâine așezăm mozzarella rasă, iar între ele așezăm oul ochi.
Așezăm cu grijă sandvișul astfel format, la mijlocul împletiturii de bacon și ridicăm marginile peste sandwich.
Se vor așeza foarte bine și ușor,marginile împletiturii peste sandwich, pentru că feliile de bacon sunt subțiri și se modelează bine.
Dăcă este cazul, apelăm și la niște scobitori.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și așezăm sandwich-urile cu partea împletită în sus și așezăm frumos marginile pe dedesubt.
Dăm tava la cuptor pentru 10-15 minute la 200 de grade, până cănd baconul se rumenește frumos și se va strânge în jurul sandwich-urilor.
Le servim cu legume proaspete, întrucât sunt ușor sărate de la bacon.
De aceea peste ouăle ochiuri nu mai adăugăm sare și le preparam ușor moi, pentru că se vor mai coace și în cuptor.
Sunt chiar gustoase și de efect aceste sandvișuri în manta crocantă de bacon!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest