Românii nu mănâncă fructe şi legume. Ţara noastră este pe ultimul loc în Uniunea Europeană, la acest capitol. La tarabe, vânzătorii se plâng că nu au cumpărători, oricât de ieftine ar fi merele sau roşiile.
Vineri, 14.10.2016, 19:36Ca orice om care încearcă să se perfecţioneze, Vladimir a fost nevoit să facă o investiţie considerabilă pentru a ajunge să sculpteze fructe şi legume. Tehnica este veche, se numeste "carving", vine din Thailnda, toti thailandezi fac asta,...
Joi, 13.10.2016, 20:10Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregatit astăzi o combinaţie de legume gătite şi legume fresh - "Grădina veselă"
Luni, 03.10.2016, 08:37E vremea când gospodinele trec la treabă. Şi se îngrijesc să umple cămara pentru la iarnă. Toamna aceasta este una bogată şi e pe placul clientului, dar şi pe placul producătorului român
Sambata, 01.10.2016, 19:23Ingrediente: 1,3 kg știucă 1 leg mărar 1 leg pătrunjel 2 buc ceapă uscată 5 ouă 2 căpățâni usturoi 300 ml vin alb sare piper 3...
Joi, 29.09.2016, 10:08Chiar dacă foarte multă lume crede că nu putem beneficia de avantajele legumelor decât dacă le mâncăm proaspete, iată că situaţia nu stă chiar aşa. În special dacă legumele nu sunt chiar foarte-foarte coapte.
Marti, 27.09.2016, 20:11"Dieta minestrone" presupune ca timp de şapte zile consecutiv să se mănânce doar supă de legume, fără limită de cantitate. Deşi nu sună tocmai rău, româncele nu sunt tentate să o încerce, mai ales dacă au mai recurs la cure de slăbire...
Vineri, 23.09.2016, 20:08România are cea mai bună recoltă din ultimii ani la legume, din punct de vedere calitativ, spun producătorii. Însă, mai redusă cu 30% faţă de anul trecut, din cauza secetei.
Vineri, 16.09.2016, 19:30Legumele viitorului ar putea creşte pe oceane, fără lumina soarelui, izolate în pungi de plastic. Nu vorbim de un scenariu SF, ci de invenţia unui tânăr care şi-a propus să valorifice spaţiul din containerele marilor vapoare în timpul curselor când acestea se întorc acasă goale.
Miercuri, 14.09.2016, 08:22Legumele viitorului ar putea creşte pe oceane, fără lumina soarelui, izolate în pungi de plastic. Nu vorbim de un scenariu SF, ci de invenţia unui tânăr care şi-a propus să valorifice spaţiul din containerele marilor vapoare în timpul...
Miercuri, 14.09.2016, 07:34În Galaţi, oamenii se pregătesc deja pentru. iarnă. O fac tot în aer liber, la grătare. Zeci de familii au ieşit la iarbă verde cu sacii plini de vinete şi ardei. Legumele coapte pe grătar au un gust aparte, spun ei.
Sambata, 03.09.2016, 19:32Seceta de la jumătatea verii a afectat jumătate dintre culturi, astfel că producţia este mai slabă decât în anii anteriori. Automat, kilogramul de cartofi va fi mai scump. În această toamnă, pe tarabe, legumele nu ne vor mai face cu ochiul la...
Vineri, 02.09.2016, 13:27Este din ce în ce mai greu să mâncăm sănătos. Aproape jumătate din produsele româneşti au fost tratate cu substanţe toxice - mâncăm fructe şi legume care conţin chiar şi şapte feluri de pesticide. În limitele pe care legea le permite,...
Joi, 01.09.2016, 19:34Castravete ţepos care îmbină gustul de banane cu cel de lămâie şi cu cel de castravete convenţional. Pepene roşu cu miezul galben. Combinaţii între prună şi caisă. Conopidă violet şi sute de soiuri de roşii.
Marti, 30.08.2016, 20:16Legumele româneşti au ajuns la preţuri record chiar în plin sezon. Producătorii spun că din cauza căldurii producţiile de dovlecei sau chiar ardei s-au înjumătăţit şi sunt nevoiţi să vândă mai scump. Iar roşiile româneşti au ajuns...
Marti, 02.08.2016, 20:38De roşiile negre sau roşiile-gogoşar am mai auzit. Sunt cultivate în ţări îndepărtate. Ceea ce nu ştiţi este că specialiştii noştri au reuşit să obţină soiuri identice, dar sută la sută româneşti. A fost nevoie de ani de cercetare....
Vineri, 29.07.2016, 16:29În farfurie, punem zilnic peste 500 de otrăvuri. E vorba de pesticidele pe care le folosesc agricultorii. Dintre ele, cel puţin 100 ar trebui complet interzise, arată organizaţia Greenpeace Germania într-un raport.
Joi, 28.07.2016, 19:28Situație incredibilă în piața centrală agro-alimentară din Suceava. Constructorul care a modernizat piaţa a instalat un acoperiş verde prin care pătrunde lumina, aşa că toate produsele expuse pe tarabe par verzi sau stricate.
Joi, 28.07.2016, 12:49Vlăduţ a pregătit astăzi o supă rece ideală pentru zilele toride de vară, cu o porție de prospețime din roșii bine și frumos coapte şi cunoscută sub numele de "Gazpacho"
Marti, 12.07.2016, 08:20Mâncaţi zilnic 5 porţii de fructe şi legume! Beţi doi litri de apă şi faceţi mişcare cel puţin o jumătate de oră pe zi. Cei doi litri de apă sunt calculaţi pentru o persoană cu greutate normală. Aveţi mai multe kilograme decât...
Luni, 11.07.2016, 20:27Legumele sunt o resursă importantă pentru sănătatea noastră, însă aici ne referim doar la legumele organice
Joi, 07.07.2016, 11:24Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat delicios care conține pulpe de pui, cartofi, miere, salată verde, pepene, dar și alte ingrediente delicioase, denumit ”Pui vesel”.
Joi, 07.07.2016, 08:19Moda a fost inventată de oamenii care nu au avut suficienți bani pentru a-și cumpăra un animal de companie, dar au acasă suficiente legume pentru a le pune în lesă
Vineri, 24.06.2016, 14:54Legea supermarketurilor îi pune la încercare şi cheltuială pe producătorii autohtoni. Vor rezista cei puternici, avertizează experţii din domeniu.
Luni, 13.06.2016, 19:32Gospodinele încearcă mereu să găsească trucuri noi prin care să își păstreze fructele și legumele cât mai proaspete.
Vineri, 03.06.2016, 16:20Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, a pregătit astăzi un preparat delicios care conține ceapă salată, vinete, castraveți, roșii, cașcaval, dar şi alte ingrediente, denumit ”Salată cașcaveselă”.
Luni, 23.05.2016, 08:29Oricât de bine am încerca să păstrăm o evidenţă a alimentelor din bucătărie şi din cămară, tot se întâmplă să uităm de unele conserve, legume, mirodenii şi ierburi. Nu numai alimentele perisabile se alterează şi devin necomestibile după dată de expirare, ci şi multe alte produse despre care poate credeai înainte că rezistă fără probleme „cu lunile”
Marti, 17.05.2016, 12:01Deși, în zilele noastre, avem prea multe aproape la discreție, nu "tot ce zboară ar trebui să se și mănânce". Supermarket-urile sunt doldora de alimente care mai de care, la care românii de acum 100 de ani nici nu visau. Și poate mai bine.
Joi, 12.05.2016, 12:55Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au controlat, în primele patru luni ale anului, 3.854 de transporturi de produse de origine non-animală, care au ca risc asociat prezenţa de reziduuri de pesticide, fiind eliberate buletine pentru 822 dintre probele prelevate, şapte dintre acestea prezentând depăşirea limitei maxime admise pentru astfel de reziduuri.
Miercuri, 11.05.2016, 12:48Legume şi fructe provenite din afara Uniunii Europene pot să ne distrugă sănătatea. Roşii din Iordania, mere din Turcia sau boabe de fasole din Etiopia au fost găsite cu pesticide peste limita admisă, la un control al autorităţilor.
Marti, 10.05.2016, 19:34Te simti ingreunat dupa sarbatori? Cauti ceva usor de preparat si de consumat? Iata un preparat simplu si de efect!
Luni, 09.05.2016, 15:49Anul acesta vom pune mai târziu pe masă roşii, castraveţi şi vinete româneşti. Ploile abundente, dar şi diferenţele mari de temperatură dintre zi şi noapte întârzie evoluţia plantelor.
Duminica, 08.05.2016, 19:25Fructele, dar şi legumele care nu sunt de sezon, sunt crescute artificial şi sunt pline de tot felul de pesticide. De asta şi arată perfect, de parcă ar fi făcute din ceară.
Joi, 05.05.2016, 20:25Cele mai gustoase legume se gatesc in vasul roman! Cauti o idee pentru o mancare de post, gustoasa si usor de preparat? Nimic mai simplu! Vasul roman este perfect!
Marti, 26.04.2016, 12:48Jumătate din carnea, legumele, fructele, mierea, ouăle şi produsele lactate şi de panificaţie din hipermarketuri vor fi de la producători români. Este legea pe care marile magazine vor fi obligate să o respecte întocmai. Altfel riscă amenzi...
Marti, 19.04.2016, 19:16Masa de Paşti poate fi sută la sută românească! Vremea a ţinut cu legumicultorii autohtoni, iar solariile sunt pline de verdeţuri. Salata verde, mărarul, pătrunjelul dar şi castravetele cornişor se găsesc deja pe tarabe.
Vineri, 15.04.2016, 19:33Tot mai mulţi oameni devin adepţii mâncărurilor vegetariene. Dar în Japonia acest tip de hrană a devenit un cult pentru că se promovează în cel mai apetisant mod cu putinţă: mâncărurile din legume sunt prezentate ca nişte torturi ornate,...
Luni, 04.04.2016, 16:31Specialiştii recomandă consumul de fructe şi legume, dar avertizează că, pe termen lung, un regim format exclusiv din vegetale produce modificări genetice care cresc riscul de cancer şi boli cardiovasculare.
Luni, 04.04.2016, 08:44Anca Alungulesei, specialist în dulciuri raw-vegan și programe terapeutice și de detoxifiere cu sucuri naturale de legume și fructe, a pregătit la ”Neatza” o supă verde de legume.
Joi, 24.03.2016, 10:57Ficatul de curata si se pune la marinat in amestecul de ingrediente pentru 10 minute.
Luni, 21.03.2016, 16:14Postul se ţine cu trufandale de sezon. Au umplut pieţele şi iau ochii cumpărătorilor. Iar recolta bogată nu i-a lăcomit pe producători. Au lăsat preţurile mai mici faţă de anul trecut.
Joi, 17.03.2016, 19:36Se amesteca intr-un bol 50 ml ulei de masline cu zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper rosu si verde(macinat in mojar) si turmeric.
Luni, 14.03.2016, 22:49Toate legumele le spalam si le punem intr-un bol sau pe o planseta.
Luni, 14.03.2016, 22:18O buzoianca de 55 de ani, Angela Bratosin, si-a luat fiica de 17 ani, Aurora, si au venit impreuna la Chefi la cutite!
Luni, 14.03.2016, 20:47Ouă din Polonia, cartofi din America şi chifle din Germania. Sunt doar câteva dintre produsele de import care se regăsesc pe rafturile magazinelor de la noi.
Duminica, 13.03.2016, 19:35Primele legume de primăvară autohtone au ajuns în marile magazine. Iar livrările de la producători se vor dubla în următoare săptămâni. Iarna a fost blândă, iar recolta lor este bogată.
Vineri, 11.03.2016, 19:53Controalele pentru pesticide s-au înăsprit în vămi şi în depozitele de legume şi fructe. După ce peste 20 de tone de roşii provenite din Iordania au fost retrase de pe piaţă din România pentru că aveau un conţinut de pesticide peste...
Marti, 01.03.2016, 19:43În această ediţie, Vlădutz, bucătarul de la Neatza, prepară "Tagliatelle cu legume", o mâncare gustoasă şi foarte uşor de preparat.
Joi, 25.02.2016, 08:13Tone de fructe şi legume stricate au ajuns astăzi în depozite. Marfă de sute de mii de euro trebuie aruncată la gunoi după ce tirurile au fost blocate pe traseul dintre Grecia şi România.
Marti, 23.02.2016, 19:35Ştim că fructele şi legumele din supermarketuri sunt tratate cu tot felul de subtstante care ne afectează sănătatea, însă trebuie să învăţăm să ne ferim de ele
Luni, 15.02.2016, 14:44