Antena Căutare

Articole despre retete

Cele mai bune rețete de scoici, pe litoral

Cele mai bune rețete de scoici, pe litoral

Pe litoral în schimb, cei mai buni bucătari au muncit din greu weekendul acesta. Au gătit 20 de tone de scoici în trei zile, toţi cu gândul la un trofeu pe măsura efortului. O scoică de bronz de 17 kilograme.

Luni, 23.05.2016, 07:46
Luni, 23 mai, de la 20.30, la Antena 1, jurații aduc gustul propriei copilării la „Chefi la cuțite”

Luni, 23 mai, de la 20.30, la Antena 1, jurații aduc gustul propriei copilării la „Chefi la cuțite”

Seara de luni la „Chefi la cuțite” are gust de copilărie. Asta pentru că chefii primesc misiunea de a se confrunta în farfurii în care să așeze cu multă măiestrie gustul propriei copilării. Ce îi amintește lui Scărlătescu de perioada când era copil? Ce mâncare îi plăcea lui Dumitrescu cel mai mult? Cu ce preparat se simțea Bontea răsfățat?

Duminica, 22.05.2016, 11:35
Paste cu ton, numai pentru domn! O rețetă simplă și gustoasă, gata imediat!

Paste cu ton, numai pentru domn! O rețetă simplă și gustoasă, gata imediat!

 Dacă ai poftă de niște paste, dar totuși vrei să încerci o rețetă savuroasă. Se face imediat, dar merită din plin!

Miercuri, 18.05.2016, 11:33
Paste cu ton, numai pentru domn! O rețetă simplă și gustoasă, gata imediat!

Paste cu ton, numai pentru domn! O rețetă simplă și gustoasă, gata imediat!

Dacă ai poftă de niște paste, dar totuși vrei să încerci o rețetă savuroasă. Se face imediat, dar merită din plin!

Miercuri, 18.05.2016, 09:53
Meniul de post, motiv de nervi întinși luni la „Chefi la cuțite”!

Meniul de post, motiv de nervi întinși luni la „Chefi la cuțite”!

Pentru că intrăm în Săptămâna Mare, chefii au parte luni la Antena 1 de o nouă provocare culinară. Cea de-a treia confruntare între echipe le aduce la masa de lucru un meniu impus: meniul de post

Duminica, 24.04.2016, 09:27
Degețele savuroase, din cuptor calde scoase! Gustarea aceasta te va da pe spate!

Degețele savuroase, din cuptor calde scoase! Gustarea aceasta te va da pe spate!

Ți-e poftă de o gustare savuroasă dar ușor de preparat? Atunci iată o rețetă cu care sigur nu vei da greș!

Vineri, 22.04.2016, 16:50
Medicii de familie nu vor elibera rețete compensate și bilete de trimitere vineri și luni

Medicii de familie nu vor elibera rețete compensate și bilete de trimitere vineri și luni

Medicii de familie nu vor elibera rețete compensate și nici bilete de trimitere vineri și luni, au declarat reprezentanții Societății Naționale a Medicilor de Familie și cei ai Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie

Vineri, 01.04.2016, 14:40
Pacheţele de primavera cu midii şi dulceaţă de ardei iute

Pacheţele de primavera cu midii şi dulceaţă de ardei iute

Se curata morcovul, ceapa si ciupercile, se toaca marunt si se trag la tigaie in ulei de suan.

Marti, 29.03.2016, 15:00
Paella catalană

Paella catalană

Se pune ulei de măsline la încins. Iepurele se taie în bucăți mici, care se prăjesc în uleiul încins.

Marti, 29.03.2016, 14:58
Ficat de gâscă cu mere caramelizate şi fructe de pădure

Ficat de gâscă cu mere caramelizate şi fructe de pădure

Preparatul meu cred ca vine din zona "Coasta de Azur", si este personalizat in stilul meu caracteristic.

Marti, 29.03.2016, 14:56
Rețeta Vită cu sos de ciocolată şi cremă de năut cu trufe

Rețeta Vită cu sos de ciocolată şi cremă de năut cu trufe

Mai intai punem în oala sub presiune nautul si îl lasam sa fiarba bine.

Marti, 29.03.2016, 14:49
Mousse de ciocolată albă şi neagră & chutney de mango şi chili

Mousse de ciocolată albă şi neagră & chutney de mango şi chili

Ingrediente Pentru Mousse 200 g galbenus pasteurizat 100 g zahar 100 ml lapte 500 ml smantana lichida (35% grasime) 200 g ciocolata neagra Valrhona GUANAJA (70% ) 200 g ciocolata alba Valrhona IVOIRE (35% ) 6 bucati x 2.5 g foi gelatina...

Marti, 29.03.2016, 14:45
Creveţi în sos de unt

Creveţi în sos de unt

Intr-o tigaie, punem untul la topit si il lasam sa se incinga.

Marti, 29.03.2016, 14:28
Muşchiuleţ de porc în sos de zmeură şi Disaronno

Muşchiuleţ de porc în sos de zmeură şi Disaronno

Se fasonează carnea după care se asezonează şi condimentează urmând să se rumeneasca la tigaie, apoi se transfera la cuptor, la o temperatură de 200 grade Celsius timp de 12-15 minute.

Luni, 28.03.2016, 09:14
Tiramisu cu nuca si crema cu mac si amaretto in doua straturi

Tiramisu cu nuca si crema cu mac si amaretto in doua straturi

Pentru a obtine un crunch, este nevoie de biscuitii oreo fara crema, care se macina foarte fin si se amesteca cu 75 gr de unt si nuca macinata mai mare, dupa care se adauga un praf de scortisoara si se framanta totul pana se obtine un aluat lipicios, apoi se adauga si laptele ca aluatul sa fie putin moale, dupa care se baga in frigider pentru 25-30 de minute.

Luni, 28.03.2016, 09:13
Chiftele din pui cu fistic cu sos de mentă şi cartofi piuree

Chiftele din pui cu fistic cu sos de mentă şi cartofi piuree

Intr-un vas se amesteca totul : pieptul de pui tocat, pesmet, fistic, ou, curcuma, scortisoara, coriandru, faina, ulei de masline.

Luni, 28.03.2016, 09:11
Pulpă de pui dezosată cu roşii tandoori

Pulpă de pui dezosată cu roşii tandoori

Ceapa se curata si se taie cuburi. Usturoiul se curata si se zdrobeste usor. Pulpele se condimenteaza cu sare, piper, putina coaja de lamaie.

Luni, 28.03.2016, 09:08
Muschiuleţ de porc

Muschiuleţ de porc

Muschiuletul de porc se fasoneaza, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se frige pe un grill (gratar).

Luni, 28.03.2016, 09:06
Pad Thai cu creveţi

Pad Thai cu creveţi

Se taia ceapa si usturoi se taie in cuburi mici, se curata si se spala creveti. Branza tofu se taia cubulete, ceapa verde si morcov se taie julienne.

Luni, 21.03.2016, 15:56
Black tiger în crustă de fistic şi lămâie

Black tiger în crustă de fistic şi lămâie

Morcovii se spala, se curata, se spala iarasi si se pun la calit in unt si sare. Dupa 5 minute se adauga apa, vin alb si miere si se fierb. Dupa fierberea completa se strecoara si se pastreaza zeama in care au fiert.

Marti, 15.03.2016, 22:24
Piept de porumbel cu ciuperci morel şi emulsie de creson

Piept de porumbel cu ciuperci morel şi emulsie de creson

Se spala baby morcovii, se curata sfecla si se fierb in apa cu sare pana devin cruncy. Se dau apoi la cuptor pana se patrund.

Marti, 15.03.2016, 22:14
Scoici Saint-Jacques cu sos de ardei copţi şi salată de fenicul şi migdale

Scoici Saint-Jacques cu sos de ardei copţi şi salată de fenicul şi migdale

Se curata bine scoicile, se asorteaza cu sare si piper si se pun la prajit pentru 2-3 min pe fiecare parte.

Marti, 15.03.2016, 22:07
Piept de raţă înăbuşit în vin roşu cu cimbru, pudding Yorkshire, sos de caramel, piure de morcov, mazăre sote şi micro greens

Piept de raţă înăbuşit în vin roşu cu cimbru, pudding Yorkshire, sos de caramel, piure de morcov, mazăre sote şi micro greens

Pieptul de rata se cresteaza pe partea cu piele, dar fara a cresta si carnea, se asezoneaza cu sare si se trage la tigaie, pentru 4 minute pe partea cu piele si 2-3 minute pe cealalta parte.

Marti, 15.03.2016, 21:59
Cotlet de berbecuţ în crustă de fistic, saute de baby spanac şi green hummus

Cotlet de berbecuţ în crustă de fistic, saute de baby spanac şi green hummus

Cotletele de miel se prepara pe gratar pana se rumenesc usor, apoi de dau la cuptor, stropite cu ulei si se lasa pana se patrund bine.

Marti, 15.03.2016, 21:57
Pui cu banane platain

Pui cu banane platain

Puiul se transeaza in bucati mici. Se pune la fiert, in apa cu sare, cu cateva condimente.

Marti, 15.03.2016, 12:02
Tort de dovlecei și ciocolată,sos de peperoncino și portocală cu ghimbir

Tort de dovlecei și ciocolată,sos de peperoncino și portocală cu ghimbir

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele uscate.

Luni, 14.03.2016, 22:57
File de șalău cu sos de capere și legume

File de șalău cu sos de capere și legume

Se amesteca intr-un bol 50 ml ulei de masline cu zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper rosu si verde(macinat in mojar) si turmeric.

Luni, 14.03.2016, 22:49
Seabass cu fenicul

Seabass cu fenicul

Pregatesc un chiffonade de sfecla rosie, soc termic apa cu gheata proportie egala.

Luni, 14.03.2016, 21:40
Ciuperci pane umplute cu carne

Ciuperci pane umplute cu carne

Ciupercile se spala ,se indeparteaza coditele si se lasa se se scurga bine de apa, se pun pe o planseta si se condimenteaza cu sare si piper .

Luni, 14.03.2016, 20:35
Piept de rață cu sos de coacăze și garnitură de cuș-cuș cu legume

Piept de rață cu sos de coacăze și garnitură de cuș-cuș cu legume

Punem coacazele si zaharul brun intr-un vas.

Marti, 08.03.2016, 23:51
Starter trei continente (curmale umplute cu brânzeturi învelite în bacon, pe pat de guacamole)

Starter trei continente (curmale umplute cu brânzeturi învelite în bacon, pe pat de guacamole)

Cele 4 avocado bine coapte ( trebuie sa fie moi cand se apasa) se taie de jur imprejur, cu ajutorul cutitului ( ii dai o lovitura) se scoate samburele care va iesi foarte usor, apoi scoatem miezul cu lingurita.

Marti, 08.03.2016, 23:41
Spaghete negre cu fructe de mare

Spaghete negre cu fructe de mare

Se prepara mai intai fructele de mare.

Marti, 08.03.2016, 23:36
Rață cu cireșe și courvoisier

Rață cu cireșe și courvoisier

Pieptul de rata se cresteaza usor peste piele, dar fara a cresta si carnea, se asezoneaza cu sare si piper si se trage la tigaie fara undelemn si fara a fi incinsa in prealabil, mai intai pe partea cu piele, pentru 4 minute, apoi si pe partea fara piele pentru 2-3 minute.

Marti, 08.03.2016, 23:09
Gutui umplute cu carne de miel sau vițel și rodie

Gutui umplute cu carne de miel sau vițel și rodie

Intr-un castron potrivit ca marime se pun: carnea, usturoiul zdrobit, ardeiul iute fin tocat, 1/2 din coriandru fin tocat, ienibaharul, pesmetul, jumatate de ghimbir, jumatate din ceapa tocata, oul intreg, sare si piper dupa gust.

Marti, 08.03.2016, 20:43
Medicii, obligaţi să scrie reţetele citeţ

Medicii, obligaţi să scrie reţetele citeţ

Statul român ţine să-i înveţe şi pe străini ce înseamnă birocraţia. Chiar şi când vine vorba despre serviciile medicale. Străinii stabiliţi la noi, cu rezidenţă, care plătesc asigurări de sănătate, trec printr-un coşmar atunci...

Miercuri, 02.03.2016, 16:34
Un alt fel de kebab! Chef Cătălin Scărlătescu propune o rețetă ușoară, dar incredibil de gustoasă!

Un alt fel de kebab! Chef Cătălin Scărlătescu propune o rețetă ușoară, dar incredibil de gustoasă!

Îți place să mănânci kebab, dar nu ai încredere să-l cumperi? Încearcă o rețetă simplă și rapidă de la Chef Cătălin Scărlătescu.

Marti, 01.03.2016, 14:24
SPECIAL! De la recuperat datorii, la preparat prăjituri şi torturi

SPECIAL! De la recuperat datorii, la preparat prăjituri şi torturi

De la recuperat datorii într-o corporaţie de renume, la preparat prăjituri şi torturi după reţete proprii. Nu e un scenariu de film, e viaţa Alinei Dulămescu care a decis să agaţe în cui diploma de economist şi să facă ceea ce îi place.

Vineri, 05.02.2016, 20:22
Cele mai gustoase bucate au fost preparate de Crăciun

Cele mai gustoase bucate au fost preparate de Crăciun

Miel n-o să fie totuşi pe masa de Crăciun. E vremea piftiilor, a salatei de boeuf şi a fripturilor de porc. Gospodinele din toate colţurile ţării prepară cele mai gustoase bucate, după reţete moştenite de la bunici.

Joi, 24.12.2015, 19:22
Anca Lungu și-a lansat prima carte cu rețete

Anca Lungu și-a lansat prima carte cu rețete

Micuţa Natalia, Prinţesa Linguriţă, a fost sursa de inspiraţie pentru Anca Lungu. Pentru ea, Prinţesa Polonic a scris poveşti cu eroi gurmanzi şi ingrediente sănătoase.

Sambata, 12.12.2015, 19:35
Weekend cu fructe de mare în București

Weekend cu fructe de mare în București

Au fost și bucureşteni au renunţat la mâncărurile tradiţionale şi au încercat reţete mai exotice în cadrul festivalului fructelor de mare.

Sambata, 17.10.2015, 19:26
Grupare suspectată că ar elibera reţete false pentru boli incurabile

Grupare suspectată că ar elibera reţete false pentru boli incurabile

Au fost percheziţii de amploare în Bucureşti, Brăila, Constanţa şi Vrancea. Procurorii DIICOT vor destructurarea unei grupări suspectate că ar deconta reţete false, pentru boli incurabile. Sunt vizaţi medici, farmacişti şi angajaţi ai CAS,...

Luni, 21.09.2015, 13:07
Rețete vechi de 100 de ani! Cum prepari "Dulceață în aluat", o delicatesă extrem de ușor de făcut

Rețete vechi de 100 de ani! Cum prepari "Dulceață în aluat", o delicatesă extrem de ușor de făcut

Agerpres prezintă două rețete inedite, ce datează de peste 100 de ani, păstrate cu sfințenie în cărțile de bucate vechi.

Vineri, 11.09.2015, 14:10
Cea mai simplă, rapidă şi eficientă metodă prin care cureţi ardeii copţi şi vinetele

Cea mai simplă, rapidă şi eficientă metodă prin care cureţi ardeii copţi şi vinetele

Ai poftă de o salată de ardei copți sau de niște vinete delicioase cu ceapă? Nu e plăcut să cureți ardeii bucățică cu bucățică, murdărindu-te pe mâini și făcând mizerie în jur, nu?

Duminica, 23.08.2015, 13:38
Site-urile și blogurile specializate în rețete culinare, afaceri de mii de euro lunar

Site-urile și blogurile specializate în rețete culinare, afaceri de mii de euro lunar

Aşa de mare a ajuns pasiunea noastră pentru mâncare, că o devorăm şi pe cea virtuală. Site-urile, blogurile, care ne arată secretele bucătăriei, au crescut la noi mai ceva ca pâinea dospită. S-au transformat în afaceri care generează şi...

Luni, 27.07.2015, 19:29
Special! Chef Daniel Grosu, rețete pentru leneșii din bucătărie

Special! Chef Daniel Grosu, rețete pentru leneșii din bucătărie

Aveţi invitaţi la cină, dar nu prea aveţi niciun chef de gătit! Cum procedaţi? Aţi putea consulta lista firmelor de catering din zona dumneavoastră şi aţi putea comanda tot ce vă trece prin cap, dar se poate și altfel.

Marti, 30.06.2015, 20:20
Cum trebuie să prepari corect salata de vinete! Greșeala pe care toată lumea o face

Cum trebuie să prepari corect salata de vinete! Greșeala pe care toată lumea o face

Salata de vinete este foarte sănătoasă și conţine foarte multe vitamine şi minerale! Este felul de mâncare pe care mulţi îl adoră, dar puţini sunt cei care ştiu cum să-l prepare 100% corect.

Luni, 29.06.2015, 20:00
Delicios şi rapid de pregătit: Simfonie de ciuperci, o mâncare delicioasă, de sezon

Delicios şi rapid de pregătit: Simfonie de ciuperci, o mâncare delicioasă, de sezon

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă recomandă să gătiţi astăzi simfonie de ciuperci, un preparat delcios.

Marti, 09.06.2015, 09:20
Paștele în stil tradițional

Paștele în stil tradițional

Pregatiri de Paște se fac în toată ţara. Şi toate respectă tradiţiile. În satul Vad din judeţul Braşov, de exemplu, de la cozonaci şi până la friptura de miel, preparatele se fac după cele mai vechi reţete.

Sambata, 11.04.2015, 13:24
În cadrul campaniei de Paște de la Antena 1, ”Cioc-cioc”, Chef Sorin Bontea împarte rețete pe stradă

În cadrul campaniei de Paște de la Antena 1, ”Cioc-cioc”, Chef Sorin Bontea împarte rețete pe stradă

Însoțit de Virgil Mănescu, chef Sorin Bontea a ajuns și el la ușa mai multor bucureșteni pentru a le împărți daruri pentru masa de Paște. Bucuria și uimirea oamenilor care au răspuns la auzul ”cioc-cioc” a fost fără margini: nu se așteptau ca la ei în casă să vină chiar chef Bontea de la ”Hell’s Kitchen”, împreună cu Virgil Mănescu.

Joi, 09.04.2015, 16:40
Special! Gustul tradițional din rețete Raw Vegan

Special! Gustul tradițional din rețete Raw Vegan

Auzim din ce în ce mai des de conceptul raw-vegan! Mulţi sunt convinşi că e doar un nume mai fandosit, care l-a înlocuit pe clasicul "vegetarian".

Marti, 07.04.2015, 20:20
x