Antena Căutare

Articole despre romania in bucate

România în bucate: tocana ciobănească

România în bucate: tocana ciobănească

Turul României în bucate ne poartă, astăzi, în cea mai întinsă localitate din judeţul Sibiu, comuna Jina. Are mai puţin de 4.000 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureştiul. Acolo trăiesc păstori care şi-au păstrat...

Sambata, 24.11.2018, 19:18
Turul României în bucate: Ţara Şteiului

Turul României în bucate: Ţara Şteiului

Îmbrăcate în port popular, tinerele bihorence fură de la ele tainele gătitului la cuptorul de lut. Învăţăm cum o mână de aluat se poate întinde cât toată masa şi încercăm apoi întorsura cu brânză şi plăcinta cu ludaie.

Duminica, 11.11.2018, 19:24
România în bucate: rețetele aromânilor

România în bucate: rețetele aromânilor

Orice dobrogean e conştient de faptul că aromânii fac cea mai bună plăcintă cu brânză! Însă nu este singurul preparat de natură să-i mulţumească pe gurmanzi. Mai ales că aromânii nu renunţă la reţetele vechi de secole, cum ar fi...

Duminica, 11.11.2018, 14:53
Cum se prepară ce mai bune plăcinte ”poale-n brâu”, după rețeta bunicii

Cum se prepară ce mai bune plăcinte ”poale-n brâu”, după rețeta bunicii

Turul României în bucate ne răsfaţă astăzi toate simţurile. Am fost la masă pe tărâmuri moldoveneşti, în Bohotin. Acolo, din când în când, româncele îşi pun poalele în brâu şi se apucă de frământat brânzoici. Aşa se numeşte cel mai iubit desert. Nu fac niciodată una, două, ci tăvi întregi, pe care le rumenesc apoi în cuptorul satului.

Miercuri, 07.11.2018, 22:39
România în bucate. Cum se prepară ce mai bune plăcinte ”poale-n brâu”

România în bucate. Cum se prepară ce mai bune plăcinte ”poale-n brâu”

Turul României în bucate ne răsfaţă astăzi toate simţurile. Am fost la masă pe tărâmuri moldoveneşti, în Bohotin. Acolo, din când în când, româncele îşi pun poalele în brâu şi se apucă de frământat brânzoici. Aşa se numeşte...

Miercuri, 07.11.2018, 19:43
x