Antena Căutare

Rețetă de paste flomaria cu carne de vită și brânză melichloro, preparată de chef Maria din Lemnos

În ediția cu numărul 7 din emisiunea Chefi fără limite, Chef Maria din Lemnos, i-a provocat pe concurenți, împreună cu chefii să prepare o rețetă de paste flomaria cu carne de vită și brânză melichloro. Este o rețetă tradițională grecească de pe insula Lemnos.

Pastele flomaria sunt un fel de tăiței de casă tradiționali din insula grecească Lemnos Galerie
Porție de paste flomaria cu carne de vită și brânză melichloro în farfurie albă

Rețetele culinare sunt o provocare continuă pentru bucătari, indiferent că sunt profesioniști sau amatori. Pentru reușita acestora, conteză, atât calitatea ingredientelor cât și îndemânarea cu care sunt gătite. În ediția cu numărul 7 din emisiunea Chefi fără limite, concurenții împreună cu chefii au fost provocați să prepare o rețetă de Paste flomaria cu carne de vită și brânză melichloro. Este o rețetă tradițională grecească de pe insula Lemnos.

Insula Lemnos, acolo unde se află concurenții Chefi fără limite la momentul actual este celebră pentru pastele flomaria, dar și pentru sortimentele de brânză locale și vinul specific insulei.

Pastele flomaria sunt un tip de tăiței de casă preparați din făină cu ouă și lapte de capră.

Brânza Melichloro produsă pe insula Lemnos este preparată din lapte proaspăt de oaie și de capră. Are o textura dură și gust aromat, datorită ierburilor și florilor sălbatice care cresc pe insulă.

Chef Maria din Lemnos ne-a dezvăluit cum se prepară una dintre rețetele tradiționale de paste flomaria cu carne de vită și brânză melichloro. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al acestei rețete simple, din bucătăria grecească.

Rețetă de paste flomaria cu carne de vită și brânză melichloro - Ingrediente:

  • 250 gr paste flomaria, tricolore
  • 500 gr carne de vită
  • 250 gr bulion de roșii
  • 200 ml vin
  • oregano
  • boia afumată
  • Ienibahar
  • sare și piper
  • scorțișoară
  • 300 gr brânză melichloro
  • 50 ml ulei de măsline

Rețetă de paste flomaria cu carne de vită și brânză melichloro - Mod de preparare

Rețeta se prepară foarte simplu și într-un timp scurt. În timp ce carnea se gătește la tigaie în ulei de măsline, fierbem apa pentru paste. În apa pentru paste se adăugăm și puțin ulei de măsline și sare.

Uleiul de măsline adăugat în apă, oprește stropii de apă să iasă din oală, atunci când pastele fierb în clocote.

Citește și: Rețetă de caracatiță cu dulceață de smochine și lichior de mastic, făcută de chef Yiannis Linos într-o veche tavernă din Grecia

Carnea de vită se asezonează cu sare, piper, ienibahar și oregano. Se lasă la odihnit câteva minute, apoi se rumenește pe ambele părți în uleiul de măsline încins.

Când este bine rumenită carnea pe ambele părți, adăugăm vinul. Carnea se gătește în vin la foc iute pentru 2-3 minute până când se evaporă alcoolul. Altfel, dacă alcoolul nu se evaporă, carnea capătă gust amar.

După ce alcoolul s-a evaporat, vom adăuga sosul de roșii. Adăugăm boia afumată, scorțișoară, apă și reducem intensitatea focului. Acoperim tigaia cu un capac și lăsăm carnea să se gătească bine la foc încet.

Ne întoarcem la prepararea pastelor

Când apa din oală a atins punctul de fierbere, adăugăm pastele. Lăsăm pastele să fiarbă pentru 2 minute. Pastele se vor fierbe puțin, având în vedere că se mai prepară și în sos și se doresc a rămâne al dente.

Citește și: Rețetă de creveți saganaki cu ouzo și roșii cherry

Când carnea de vită este fiartă și se rupe cu furculița, fără a avea nevoie de cuțit, adăugăm pastele peste ea și sosul în care fierbe. Mai fierbem ingredientele împreună pentru 1-2 minute, să se evapore apa. Apoi servim delicioasele paste flomaria cu vită și brânză melichloro răzuită pe deasupra.

Chefi fără limite, 8 martie 2022. Valentina Cornescu, „pusă la zid” de colegii de echipă. Au apărut discuții aprinse pe ... Kaspakino, rețetă de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x