Antena Căutare

Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola

Crocante și gustoase, aceste Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola pot fi o variantă reușită a oricărei mese principale.

Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola
Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola

Rețeta a fost preparată în cadrul show-ului culinar Chefi la cuțite, de concurentul Gabriel Godeanu și a fost foarte apreciată de cei trei chefi.

Rețeta Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola – Ingrediente:


  • 10 aripi de curcan
  • 600 gr orez basmati
  • 200 gr gorgonzola
  • 200 ml oțet balsamic
  • 200 ml sos de soia
  • 10 gr peperoncini
  • 1 l lapte
  • 400 gr unt
  • 200 gr miere
  • Ulei de măsline
  • Foi pentru plăcintă
  • Sare și piper

Rețeta Aripi de curcan dulci picante cu orez basmati și sos gorgonzola – Mod de preparare

Aripile de curcan asezonate cu sare și piper se trag la tigaie în ulei de măsline până se rumenesc.

Se prepară un sos din miere cu oțet balsamic, peperoncini tocat și sos de soia.

După ce se rumenesc aripile de curcan se amestecă cu sosul preparat și se introduc în cuptor.

Pentru sos de gorgonzola, se topește gorgonzola în lapte ferbinte cu puțin unt și se lasă la răcit.

Se trage în unt și ulei de măsline orezul basmati, până devine auriu. Se adaugă apă și se introduce în cuptor.

Se pune câte o jumătate de aripă pe farfurie, se adaugă orezul în formă circulară iar sosul de gorgonzola se pune separat. Se decorează cu o foaie de plăcintă coaptă și decupată.

Rețetă de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată... Rețeta Cotlet alla Bolognese, un deliciu din bucătăria italiană....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x