Antena Căutare

Clătite americane. Ingredientul secret al clătitelor pufoase descoperit de chimiști

Clătite americane. Ingredientul secret al clătitelor pufoase. Chimiştii americani au determinat ingredientul secret pentru o reţetă perfectă de clătite

Clătite americane. Ingredientul secret al clătitelor pufoase descoperit de chimiști
Clatite | retetefeldefel.ro

Clătite americane. Ingredientul secret al clătitelor pufoase. Chimiştii americani au determinat ingredientul secret pentru o reţetă perfectă de clătite

Atunci când ai poftă de clătite americane pufoase și delicioase, începi să cauți și să născocești niște rețete care te-ar putea ajuta să obții rezultatul dorit. Dar care e ingredientul secret? Ce trebuie să pui în compoziție ca acestea să iasă perfect?

Chimiştii americani au determinat ingredientele secrete care compun o reţetă perfectă – sucul de lămâie şi untul. Ei au dezvăluit că cea mai mare greșeală în prepararea clătitelor este amestecarea îndelungată a aluatului, deoarece glutenul se dizolvă mai mult, iar consistenţa lor devine dură. Iată o rețetă care te-ar putea ajuta.

Rețetă clătite americane pufoase

Ingrediente

-400 g făină

-500 ml lapte

-4 ouă

-3 lingurițe rase de praf de copt

- un vârf de sare

-zahăr vanilat

- un cub de unt

- zeama de la o lămâie

-5 linguri de zahăr

-1/2 linguriță rasă de bicarbonat

Mod de preparare clătite americane pufoase

Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul și dăm amestecul obținut prin sită. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm foarte bine, iar gălbenușurile le mixăm (dar nu mult, cca 3 minute) cu un vârf de sare.

Sucul de lămâie ar trebui să fie de o lingură per cană de lapte. Este bine să adăugăm şi un vârf de bicarbonat de sodiu, care garantează nişte clătite pufoase şi rumenite apetisant. Efectul se datorează reacțiilor chimice Maillard, care au loc între aminoacizi sau proteine și glucide precum glucoza și fructoza. Adăugăm laptele peste gălbenușuri împreună cu untul la temperatura camerei. Apoi adăugăm mixul de lapte și gălbenușuri peste făină, amestecam bine și adăugăm la sfârșit albușurile, amestecând de jos în sus cu grijă. Acum ai obținut un aluat dens, cu consistență pufoasă, gata să se transforme în clătite delicioase. Le poți servi cu nutella, dulceață sau sirop de arțar, calde sau reci.

Sursă foto: retetefeldefel.ro

Rețetă cu pește. Mousse de ton cu sfeclă roșie și pastă de hrean... Rețete cu carne de miel. O colecție de rețete din care o puteți alege pe cea preferată....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x