Antena Căutare

Prima probă a fost una aparent banală, dar importantă pentru chefi: o salată ca cea a lui chef Assaf Granit

Proba salatei a fost un test de îndemânare, căci chefii au privit atent mai ales la modul în care sunt tăiate legumele, cum țin cuțitul în mână, cum lucrează și cum se organizează.

Proba salatei a fost un test de îndemânare, căci chefii au privit atent mai ales la modul în care sunt tăiate legumele, cum țin cuțitul în mână, cum lucrează și cum se organizează.

Deși părea banal, prima capcană a funcționat perfect. Concurenții au avut de făcut o salată. Ce poate fi mai complicat? TOTUL!

”Bucătăria de top înseamnă mulți pași. Salata este primul pas”, a spus invitatul serii, chef Assat Granit care are restaurante de top atât în Tel Aviv cât și la Londra.

"Aveți grijă la prospețimea legumelor. Afară, vă așteaptă un camion cu legume și fiecare trebuie să-și aleagă singur marfa!", spune chef Florin Dumitrescu, iar candidații aleargă spre camionul Lidl pentru a-și procura ingredientele! "Salata a fost importantă pentru a ne da seama despre disciplina lor", explică chefii.

În timpul probei, chefii s-au plimbat printre concurenți pentru a-i vedea cum lucrează și pentru a le observa reacțiile.

Salata trebuie să conțină două feluri de carstraveți, roșii, pătrunjel, coriandru, ulei de măsline, sare, piper și semințe de pin. Daaaaar nu ingredientele sunt problema, ci cantitatea. Într-o oră, concurenții trebuie să facă atâta salată cât să intre în cutia adusă de chef Assaf. PLINĂ!

”Ne interesează capacitatea fiecăruia de a lucra în echipă, de a lucra curat și vrem să vedem cum reacționează sub presiune”, au spus chefii.

”Gustul este foarte ușor de greșit: Dacă îi pui puțină sare, castravetele va fi foarte apos, dacă nu pui suficient ulei, salata înțeapă”, a spus chef Dumitrescu.

După un lung șir de discuții, chefii au hotărât: Doru Matan, Eusebiu Tuchilus, Geta Ciocârlan, Catalin Banu, Coana Mița, Wang Bin , Daniel Ardelean, Daniel Zinke, Farcas Mircea, Alexandru Popa, Alex Negoita, Razvan Butnaru, Patricia Andrei, Octavian Manole, Mihai Costandache, Catalina Amarghioalei, Daniel Nita, Raluca Pop, Mihaita Petrescu, Mihaela Baleca, Madalina Busuioc, Cristian Serb merg mai departe.

A început războiul! Chefii și-au scos cuțitele și s-au declarat inamici! „Să câștige cel mai bun, de aici încolo nu mai ... „Alifie” a flirtat intens cu Roxana, dar ceea ce a urmat este genial! „Ești ca un cocoș în călduri”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x