Antena Căutare

Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu pentru Paște 2023. Ingrediente și cum se prepară desertul

Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște 2023. Ți-am pregătit o rețetă simplă, cea a chefului Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite. Se prepară ușor și cozonacul iese delicios. Iată pas cu pas cum se gătește.

colaj de imagini cu florin dumitrescu si un cozonac pufos de paste cu nuca si ciocolata Galerie
Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște 2023. Ți-am pregătit o rețetă simplă, cea a chefului Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite. Se prepară ușor și cozonacul iese delicios. Iată pas cu pas cum se gătește. | Shutterstock.com și Antena 1

Cozonacul nu trebuie să lipsească de pe masa de Sărbători 2022. Dacă te-ai săturat de rețelele clasice, te invităm să alegi metoda lui Chef Florin Dumitrescu pentru a găti cel mai pufos și aromat cozonac pentru sărbătorile pascale.

Află din rândurile următoare care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară desertul delicios.

Citește și: De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște 2023. Mulți credincioși nu cunosc adevăratul motiv

Cozonac pentru Paște 2023: rețeta pas cu pas a lui Florin Dumitrescu

Sărbătorile pascale sunt incomplete fără tradiționalul cozonac, unul dintre deserturile după care și străinii tânjesc. De Paște 2023, lângă ouăle roșii proaspăt vopsite, nu trebuie să lipsească cozonacul.

Astfel, în rândurile de mai jos o să găsiți rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu, cu toate ingredientele necesare.

Cu umplutură de nucă, portocale, scorțișoară și cuișoare, preparatul tradițional va aroma nu doar casa, ci îi va unge pe suflet pe meseni în zilele de Paște.

Rămâneți pe a1.ro pentru a afla rețeta de cozonac pufos a lui Chef Florin Dumitrescu. Totul despre ingrediente și modul de preparare în rândurile următoare.

Citește și: Tradiții în Săptămâna Mare 2023. Ce obiceiuri există pentru fiecare zi din Săptămâna Patimilor

Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu pentru Paște 2023

Chef Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite vine în ajutorul gospodinelor cu o rețetă delicioasă de cozonac, care este și ușor de preparat. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și în cât timp este gata desertul:

Ingrediente rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu

Rețeta de cozonac a lui chef Florin Dumitrescu de la Chefi la Cuțite are puține ingrediente și din umplutură lipsește rahatul. Iată ce conține desertul delicios:

  • 500 de grame de făină
  • 2 ouă
  • 20 g drojdie
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apă
  • 400 g miez de nucă
  • 1 coajă de portocală
  • 100-150 g zahăr brun
  • 200 g unt
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 2 de cuișoare.

Citește și: Suma piperată pentru un kilogram de cârnați la Târgul de Paște din București. Comercianții l-au transformat în produs de lux

Mod de preparare rețeta de cozonac a lui Florin Dumitrescu

Rețeta de cozonac a lui Chef Florin Dumitrescu este foarte simplă. Pentru început, trebuie să amestecați făina cu untul până rezultatul devine unul nisipos.

Într-un alt recipient, se amestecă laptele cu drojdia, un gălbenuș de ou și o lingură de zahăr brun. Conținutul se amestecă bine până când se topește drojdia.

Apoi trebuie să omogenizați cele două părți și să nu frământați foarte mult. După aceea, aluatul se pune la frigider pentru 20 de minute.

Citește și: Cât costă cozonacul făcut de chef Cătălin Scărlătescu. Cu cât vinde preparatul pentru masa de Paște

Apa, în care se adaugă restul de zahăr brun, se pune la foc, timp în care nuca trebuie sfărâmată împreună cu cele 2 cuișoare. Important este să nu se facă unt.

Nuca se amestecă cu siropul, scorțișoara și coaja de portocală. După aceea, aluatul se întinde subțire, se pune peste umplutura cu nucă, apoi se închid capetele și se rulează.

Rulada se pune la rece pentru 30 de minute, iar ulterior se unge cu ou și se înțeapă din loc în loc, ca să se poate coace și la interior. Cuptorul se incinge la 160 de grade și va fi gata de 40-45 de minute.

Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Chef Cătălin Scărlătescu pentru Paște: ingrediente și cum se prepară desertul

Chefii se luptă în această seară pentru o bombă cu mai multe amulete Show-ul culinar Chefi la cuțite, lider de audiență... Rețeta de drob fără carne pentru masa de Paște. Preparatul vegetarian este savuros și hrănitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x