Conserve și murături

Conserve și murături

Ardei capia în sos de muștar cu miere

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Ardei capia în sos de muștar cu miere, un sos delicios, care se poate servi atât ca aperitiv așezat pe platouri, sau la friptură, alături de un piure de cartofi!

Foarte bună, alături de fripturi, ciorbe și garnituri va fi și această Salată de ardei iuți cu ceapă, iar la sosuri va fi perfectă această Dulceață de ardei iuți sau sos iuțel!

  • 2 kg ardei capia, roșii
  • 1 ceapa medie
  • 300 ml ulei
  • 1-2 linguri oțet
  • 3 linguri miere
  • 1 lingură muștar cu hrean
  • 2 linguri muștar dulce
  • sare, după gust
  • 1-2 foi de dafin

- mod de preparare -

 Se coc ardeii, se curăță și se lasă la scurs.
Se toacă ceapa solzișori și se pune la călit în puțin ulei. Se adaugă și foile de dafin și ardeii tăiați în fâșii.
Muștarul se amestecă și se freacă cu ulei, ca la maioneză, iar la final se adaugă mierea și sare, după gust.
Se adaugă ardeii căliți și oțet, după gust, se omogenizează bine amestecul și se pune în borcane.
Se înfiletează capacele, apoi se fierb borcanele la bain marie pentru o oră.
După stingerea focului se lasă borcanele în vasul cu apă până când se răcesc definitiv și abia apoi se trec in cămară.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest