Conserve și murături

Conserve și murături

Bulion de zarzăre sau corcodușe, un preparat perfect pentru acrit supele sau ciorbele

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  3 kg zarzăre
  • 1 lingură sare
  • apă cât să fie acoperite

- mod de preparare -

 Spălăm bine fructele, le îndepărtăm codițele și frunzele și le punem într-un vas, cu fund dublu de preferință, apoi adăugăm apă cât să fie acoperite.
Le punem la fiert, la foc mediu, până când încep să se separe sâmburii de pulpă.
Nu uităm să înlăturăm spuma care se formează pe parcurs.
Scurgem apoi lichidul de la fructe, iar pe acestea le trecem printr-o sită, pasându-le intens, pentru a separa pulpa de sâmburi, dar și de pielițe.
Durează ceva până se pasează, dar merită efortul.
Punem apoi pulpa fructelor peste zeama in care au fiert, le amestecăm bine și le punem din nou la fiert, la foc încet, pentru 45-50 de minute, timp în care adăugăm si o lingură de sare.
Sterilizăm borcanele și punem bulionul fierbinte în ele, înfiletăm capacele și mai dăm borcanele la cuptorul preîncălzit, pentru 5-6 minute, apoi le lăsăm în cuptor, cu focul stins, până se vor răci definitiv, chiar până a doua zi.
A doua zi, le etichetăm frumos și le trecem în cămară.

Sursa:rețetemerișor.ro

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest