Conserve și murături

Conserve și murături

Dulceață de ardei iuți sau sos iuțel

- ingrediente -

 Pentru iubitorii gustului dulce-picant, rețeta aceasta va fi atât de apreciată, că se va dori la infinit repetată.

  • 1 kg ardei iute, de preferință roșu
  • 500 g ardei capia + gogoșar
  • 1 l oțet de 9 grade
  • 1 kg zahăr

- mod de preparare -

 Ardeii se curăță de cotoare, nervuri și semințe și se trec prin robot, urmărind să rămână sub formă de cubulețe mici, nu sub formă de pastă.

Se pune la fiert oțetul cu zahărul și se amestecă până la topirea zahărului.

Când soluția lichidă începe să fiarbă, se adaugă ardeii și se lasă la foc mai mic, aproximativ o oră.

Dulceața de ardei iute sau sos iuțel se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se înfiletează capacele și se învelesc în pături, lăsându-le așa până se răcesc complet, apoi se trec în cămară.

Se servește fie ca sos la diferite fripturi și garnituri, fie se adaugă câte puțin în diverse preparate, pentru un plus de gust. 

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest