Conserve și murături

Conserve și murături

Dulceață din coji de pepene roșu

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

  •  1 kg coaja de pepene roșu
  • 800 g zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 3-4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 baton de scorțișoară
  • 250 ml apă

- mod de preparare -

 După ce a fost îndepărtat miezul roșu al pepenelui, se curăță coaja de partea verde și se taie în cuburi mici.
Se mai lasă puțin și din partea roșie, pentru culoare, dar cu mare grijă să nu fie prea zemoasă.
Se pun cubulețele de pepene în vas și se adaugă zahărul peste ele.
Se amestecă bine și se lasă așa câteva ore, tot amestecându-le până se formează sirop.
Se adaugă apa, batonul de scorțișoară și se transferă vasul pe foc, lăsând dulceața să fiarbă la foc mic până când siropul se îngroasă.
Spre final de fierbere se adaugă și zahărul vanilat și zeama de lămâie.
Se îndepărtează batonul de scorțișoară și se pune dulceața fierbinte în borcanele sterilizate.
Se înfiletează capacele și se acoperă borcanele cu o pătură, lăsându-le să se răcească lent, apoi se trec în cămară.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest