Conserve și murături

Conserve și murături

Gem asortat din caise, piersici și nectarine

- ingrediente -

  •  1 kg caise
  • 1 kg piersici
  • 1 kg nectarine
  • 750 g zahăr
  • 1 baton scorțișoară
  • 8 borcane(370 gr)
  • zeama de la o lămâie

- mod de preparare -

 Se spală fructele, li se îndepărtează sâmburii, apoi se lasă la scurs.
Se adaugă zahărul peste ele și se lasă la rece de seara până dimineața, sau câteva ore până se formează sirop, amestecându-le din când în când.
Vasul cu fructe se dă la cuptor la 160 de grade pentru aproximativ 2 ore, până când gemul este bine legat.
Cam pe la jumatatea timpului de preparare se adaugă în gem si batonul de scorțișoară.
Gemul se pune fierbinte în borcanele sterilizate, care se lmai lasă la cuptor încă 5 minute cu focul aprins și capacele înfiletate, apoi se stinge focul, iar borcanele vor rămâne în cuptor până se răcesc definitiv.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest