Conserve și murături

Conserve și murături

Mere la borcan pentru plăcinte

- ingrediente -

  • 5 kg mere
  • 5-6 linguri zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

- mod de preparare -

 Se spală merele și se curăță de cotoare și semințe, opțional și de coajă.
Se dau pe răzătoarea mare, se stropesc cu zeamă de lămâie și se presară zahărul peste ele.
Se fierb la foc încet până își schimbă culoarea și se formează sirop, dar nu mai mult de 7-8 minute.
Se pun fierbinți în borcanele srerilizate, se închid capacele și se lasă borcanele în cuptorul deja cald de la sterilizarea borcanelor.
Se lasă în cuptor până a doua zi când vor fi complet reci pentru a se trece în cămară.
Cantitatea de zahăr se pune în funcție de cât de dulci sunt merele.
Se vor folosi la diverse prăjituri și plăcinte, adăugând scorțișoară și, eventual, zahăr vanilat, în timpul folosirii.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest