Conserve și murături

Conserve și murături

Zacuscă de fasole verde cu dovlecei

- ingrediente -

  •  2 kg fasole verde
  • 2 kg dovlecei cruzi
  • 2 kg ardei capia, copţi + zeama de la ei
  • 1 kg rădăcinoase( morcovi + pastarnac + rădăcina de pătrunjel)
  • 1 kg ceapă galbenă
  • 700 g pastă concentrată de roşii
  • 500 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 l apă(pentru undit fasolea)
  • sare după gust
  • piper
  • cimbru
  • măghiran
  • 2-3 foi de dafin

- mod de preparare -

 Se coc ardeii, se curăță şi se toacă mărunt.
Se pune apa cu o linguriţă de sare la fiert, iar când atinge punctul de fierbere se adaugă fasolea curăţată de capete şi spălată.
Se lasă câteva minute până începe să se pătrundă, apoi se strecoară.
Ceapa tocată mărunt, se pune la călit în uleiul încins, adăugând pe parcurs şi zeamă de la ardeii copţi.
Se adaugă rădăcinoasele curăţate şi tocate mărunt, peste ceapa din vas, când aceasta devine sticloasă şi se lasă să se prepare la foc mediu.
Urmează dovleceii tocaţi mărunt, fasolea verde scursă bine şi trecută prin robot, sau tocată mărunt şi de asemeni ardeii.
Se amestecă bine totul, se adaugă condimentele şi sarea şi se dă vasul la cuptor, la foc mediu, până când uleiul se ridică la suprafaţă.
Se adaugă pasta de roşii şi se mai lasă vasul aproximativ 15-20 de minute la cuptor, după care zacusca se pune fierbinte în borcane, se închid capacele şi se mai lasă 5 minute la cuptor cu focul aprins, apoi după stingerea focului, se lasă borcanele în cuptor până a două zi, să se răcească lent.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest