Culinare

Zahărul invertit și untul clarificat, adevărate minuni în bucătărie!

- ingrediente -

Zahărul invertit

Este un zahăr mai sănătos, o variantă care poate înlocui atât zahărul obişnuit, cât şi mierea. Iată cum se prepară: 1 kg de zahăr, 450 ml de apă, o linguriţă rasă de acid citric (suc de lămâie) sau acid tartric (sare de lămâie); se fierb timp de 10 minute. Se colectează mereu spuma cu o lingură de lemn. Se prepară altă cantitate ori de câte ori este nevoie.

Untul clarificat

Ca şi în cazul zahărului invertit, a cărui bază o constituie zahărul tos, untul clarificat are ca bază untul alimentar obişnuit. Din 4 pachete de unt alimentar se obţine un borcan de 400 g unt clarificat.

Se pune untul alimentar la topit într-un vas emailat. Se lasă să fiarbă şi se adună mereu
cu o lingură de lemn spuma formată. Se ţine pe foc mic, ca să nu se ardă, până devine transparent ca uleiul. Imediat după limpezirea sa, se ia repede de pe foc, pentru a nu se arde. După ce se răceşte puţin, se strecoară prin tifon dublu şi se toarnă în borcane, unde se va solidifica. Acest unt este pur, mult mai hrănitor, mai sănătos şi se poate păstra oricât,  fără să se altereze.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe